Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Teşekkür ederim cevap için. Konunun tamamını okudum. çok faydalı paylaşımlar olmuş hepimiz içinSelam, aparat kullanmıyorum. Çakmak gazı olan tüpün ucundaki ince boruyu çapraz şekilde keserek ucunu sivriltiyorum. Sonra kartuşa dikey olarak bastırıyorum ve doluyor.
Aynen, birkaç aydır piknik tüpünden dolum yapıyorum. Piknik tüpü de 60₺ olmuş.Deodorant kutusunda satılan çakmak gazları epey pahalanmış. Piknik tüpünden dolum yapmak daha mantıklı görünüyor.
Neden patladigini merak ettim açıkcası , 30 70 oraninda gaz oluyor kamp kartuşlarinda belki o sebepledir . Farkli markalarda farkli oranda oluyor kış yaz da değişiyor bu oran alttaki fotograf ağırlık açısindan net 227 gross 374g kutu üzerinde belirtilmiş belli bir orandan sonra patliyor olabilirAynen, birkaç aydır piknik tüpünden dolum yapıyorum. Piknik tüpü de 60₺ olmuş.
Ayrıca birkaç gün önce kartuş kendiliğinden patladı. Aşırı doldurmadım, havasını da aldım ve oda ortamında ısıdan uzakta muhafaza ettim ama sonuç bu. Tabi bunu tüpten doluma bağlamıyorum, nedenini de bilmiyorum açıkçası.
Abi aşağıdaki linkte ayrıntılar var, Isobutane, butane'a kıyasla daha düşük ısıda daha yüksek performans veriyor. MSR 80 isobutane 20 propane oranı kullanmış. Nurgaz'da bu oran 70 butane 30 propane şeklinde.Nurgaz ve msr kartuş arasinda şunu farkettim biri isobutane propane mix diyor diğeri 30 70 propan butane diyor iso butan, butan ayni şey mi ki
piknik tüpündeki gaz isobutan yada butan midir ikisi nasil karıştırılır sağlıklı yanmama sebebiyeti veren belki bu karışım olmaması olabilir birkaç kez denemiştim çünkü baya dengesiz kirmizi bir alev geliyordu .