Bu çok faydalı oldu. Demek ki belirtilen ağırlık gazın miktarı.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hocam selamlar. Çakmak gazıyla dolduruyorum derken herhangi bir aparat kullanıyormusunuz konunun başındakine benzer. Yoksa farklı bir yöntem mi var. Çünkü o aparatı çakmak gazının ağzıyla pek bağdaştıramadım.Selam, yaklaşık 6 yıldır çakmak gazıyla dolduruyorum. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Yalnız 4000 metrelerden sonra çakmak gazının verimi düşüyor. Böyle durumlarda fazladan kartuş alıyorum yanıma. Daha ucuza geliyor bu yöntem.
Selam, aparat kullanmıyorum. Çakmak gazı olan tüpün ucundaki ince boruyu çapraz şekilde keserek ucunu sivriltiyorum. Sonra kartuşa dikey olarak bastırıyorum ve doluyor.Hocam selamlar. Çakmak gazıyla dolduruyorum derken herhangi bir aparat kullanıyormusunuz konunun başındakine benzer. Yoksa farklı bir yöntem mi var. Çünkü o aparatı çakmak gazının ağzıyla pek bağdaştıramadım.
Hocam bir fotoğraflar mısın sana zahmet. Tüpün ucunu kartuşun yanında tutsan süper olur.Selam, aparat kullanmıyorum. Çakmak gazı olan tüpün ucundaki ince boruyu çapraz şekilde keserek ucunu sivriltiyorum. Sonra kartuşa dikey olarak bastırıyorum ve doluyor.
Şu an maalesef yanımda yok, çakmak gazı satın almam lazım. Birkaç gün içinde atayım fotoğraf.Hocam bir fotoğraflar mısın sana zahmet. Tüpün ucunu kartuşun yanında tutsan süper olur.
Ya böyle bir yöntem varsa harika. Zira çakmak gazı dediğin 7-8 liraya satılıyor milyoncularda. Kaç gram gaz var içinde bilmiyorum ama yine de müthiş çözüm. Çakmak gazları bütan propan karışımı mı yoksa sadece bütan mı acaba?Selam, aparat kullanmıyorum. Çakmak gazı olan tüpün ucundaki ince boruyu çapraz şekilde keserek ucunu sivriltiyorum. Sonra kartuşa dikey olarak bastırıyorum ve doluyor.
230 ml. veya 250 ml. diye hatırlıyorum. Propan olduğunu sanmıyorum ya da net bir bilgim yok diyeyim. Çünkü 4000 metre ve üzerinde verimi düşüyor.Ya böyle bir yöntem varsa harika. Zira çakmak gazı dediğin 7-8 liraya satılıyor milyoncularda. Kaç gram gaz var içinde bilmiyorum ama yine de müthiş çözüm. Çakmak gazları bütan propan karışımı mı yoksa sadece bütan mı acaba?
• Hem propan hem de bütan, petrolün yan ürünleri olan ve yakıt amaçlı kullanılan gazlardır ancak farklı özelliklere ve artı ve eksilere sahiptirler. • Bütan ucuzdur ve propandan daha yüksek enerji katsayısına sahiptir. Ayrıca propan'dan daha hafif • Propan düşük bir kaynama noktasına sahiptir, sert iklimlerde kullanım için daha uygundur |
Çok teşekkür ederim hocam cevap için. Gerçekten güzel bir bilgi oldu bu.Selam, aparat kullanmıyorum. Çakmak gazı olan tüpün ucundaki ince boruyu çapraz şekilde keserek ucunu sivriltiyorum. Sonra kartuşa dikey olarak bastırıyorum ve doluyor.
Bu gerçekten ilginçmiş. Acaba güvenlik anlamında sıkıntı olmuyurmu ne bileyim kartuşun ağzının bozulması yada sonradan gaz kaçırması gibiSelam, aparat kullanmıyorum. Çakmak gazı olan tüpün ucundaki ince boruyu çapraz şekilde keserek ucunu sivriltiyorum. Sonra kartuşa dikey olarak bastırıyorum ve doluyor.
Dolum esnasında herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ama kartuş bozulabiliyor, bir kez başıma gelmişti. Dikkat etmek lazım.Bu gerçekten ilginçmiş. Acaba güvenlik anlamında sıkıntı olmuyurmu ne bileyim kartuşun ağzının bozulması yada sonradan gaz kaçırması gibi
Teşekkürler cevap için. İlk kartuşum bittiğinde denerim büyük olasılıkla. Bir de kartuş bozulabliyor derken dışarı gaz mı vermiyor. Yani nasıl bir bozulma buDolum esnasında herhangi bir sorun yaşamadım şimdiye kadar. Ama kartuş bozulabiliyor, bir kez başıma gelmişti. Dikkat etmek lazım.
Başlığı taktığınızda gaz kaçırıyor ve kullanmak istediğinizde de gaz kaçıran yerden tutuşuyor.Teşekkürler cevap için. İlk kartuşum bittiğinde denerim büyük olasılıkla. Bir de kartuş bozulabliyor derken dışarı gaz mı vermiyor. Yani nasıl bir bozulma bu
Yani evet, en fazla 2 mm. kadar çapraz kesilse yeterli. Resimdeki şekilde de oldu, ama eğer sizde olmazsa biraz daha sivriltirsiniz. Gelen sesten zaten tüpün boşaldığı anlaşılabiliyor. İlk başlardaki yoğun ses tüp boşaldıkça azalıyor.Ekli dosyayı görüntüle 591
Seni uğraştırmayayım dedim. bu şekilde daha rahat anlaşılıyor. çapraz kesmişsin fakat biraz parça bırakmışsın, yani artan kısmı kesip atmamışsın. Biz de mi böyle yapal