Merhaba!
Yurt dışından bir yıldır aralıksız alışveriş yapıyorum. Eşime tam yazlık takım düzdüm. Bu yaz 15 günlük çadırlı bir tur yaptık. Tüm malzemelerimi Trekkinn'den aldım. Aslında sitenin adı Tradeinn. Trekkinn alt grubu. Bikeinn, Snowinn gibi spor branşlarına göre alt grupları da var. Ayrıca Outletinn de var, onu da takip edin, bazen süper indirimler çıkıyor. Mail uyarıları açık oradan haber alıyorum. Tahmini 2500 € alışveriş yaptım. Güvenilir bir site. Ürünlerin gelme süresi ürünün sayfasında fiyatın altında satın alma butonunun orada yazar ve o süre en fazla bir kaç gün şaşıyor, o da özel tatiller sebebiyle. En kısa kargo sürem 11 gün en uzunu 35 gün oldu. Ürünler Hollanda'nın NLPost aracılığıyla İspanya-Coslada'dan tırla taşınıyor. Dolayısıyla Coslada'dan çıkıp İstanbul UKİM'e girene kadar netten kargo takibi yapma şansı olmuyor, yolda çünkü. Buradan sadece Petzl'dan kafa fenerini elektrikli diye (belki takılır), victorinox çakıyı kesici alet diye (ithalatı yasak), Stanley'den termosu ve The North Face ayakkabıyı uygun fiyatlı diye aldım. Genel olarak bakarsanız limit 30 €'ya düşmesine rağmen mağaza indirim yapmamış olsa bile %18 vergi ve kargo ücreti dahil Türkiye'den ucuza oluyor. İndirimler olduğunda % 20-30 daha uyguna geliyor. Bir arkadaşın dediği gibi yurtiçinde indirim çok nadir. Burada önemli olan fiyat farkının azlığı çokluğu değil aradaki orandır. Bir ürün burada 10, dışarda 9'dur, 1 TL fark vardır ama % 10 dur. Başka bir ürün burada 100, dışarıda 90'dır, 10 TL fark vardır ama yine %10'dur. Yani her ikisi de dışarıdan alınır. Yarın bir 750 € daha alışveriş yapacağım trekkinn'den (maaş günü). Bu sefer kışlıkları alacağım. Trekkinn'de sitenin üzerinde en düşük fiyat garantisi diye yazıyor, aramadığım site, ülke kalmadı, şu ana kadar daha uygun fiyatlısını bulamadım. Bu yaz sadece İngiltere'de "Millet" diye bir siteden Coleman'ın masa ve sandalyesini aldım. Fiyat ve kargo süperdi. Türkiye'de sadece bir sandalye 450 TL iken ben iki sandalye bir masayı 510 TL'ye her şey dahil aldım. Bizim okuldan bisikletçi ve kampçı arkadaşların da takıldığı Almanya'dan Bike24, diğeri İngiltere'den Sportdirect diye iki site var. Yurt içindeki sitelerin kötü yanı ürünle ilgili hiçbir teknik özellik yazmamaları.
İyi akşamlar!