Selamlar,
Pazartesi gunu basladim likya yolunu yurumeye. Ilk gun ovacik faralya kabak etabi fena degildi, ikinci gun ise sol ayak bas parmak yanindaki parmagimin karardigini farkettim, parmaklarimda aci vardi hemen hepsinde ama nedense o kararmisti. 3.gun alinca gey bel etabinda yediburunlar girisinde agri yurumeme etki etmeye basladi. 4.gun yani bugun gavuragliya dogru yola ciktim, sanirim ilk 2 km hafif rampa'da hic sorunsuz ilerleyebildim. Sonra gavuragli inisi basladi, kendimi giristeki zeynep ablanin yerine zor attim.
Ayak bilegimde 2 ay once denizde bir sikinti yasadigimdan yuksek bir botla yola cikmaya karar vermistim ki gercekten bilegim hic aksamadi. Aslinda ayak numaram 45.5-46, botu da deneyerek aldim 47.5 numara olarak. Gtx olmayan bot bulmak mumkun olmadi, bu boyutta salomon quest element gtx vardi. Oldukca rahat, icte ininji liner dista ise mund yun corapla giymeme ragmen on kisimda bosluk 1-1.5cm arasinda. On bilegi sikica saracak sekilde baglamama ragmen, biraz burundan ve daha cok ust taraftan ezdi parmagimi.
Gavuraglidan kas'a gelip dinlenmeye karar verdim. Once odem icin bir krem aldim, sonra ayakkabi tamircisine gittim. Bir yerlerde ayakkabinin on kisminin dovulmesi gibi bir metoddan bahsediliyordu, tamirci bunun bu botlarda ise yaramayacagini, belki sonuc elde edilebilir motivasyonuyla bana bir tabanlik verdi. Bu sekilde ayak govdesi bota daha siki oturacak ve parmaklarin ileri hareketi engellenebilecek dedi.
Cift coraba ragmen neredeyse ayaklarim hic terlemedi, ayakkabiyi yuruyus oncesi defalarca giyip denedim ve sorun yasamamistim.
Sizlerin tecrubelerini merak ediyorum, onerilerinizi dinlemek icin burada paylasmak istedim. Planim 2 gun kasta kalip ayaklarimi dinlendirmek. Bu arada su olmadan 18kg, suyla 23kg civarinda bir canta tasiyorum. Ilk gun biraz zorlandim ama sonrasinda adapte oldum ve su an sorunum cok az. Bu yuk miktari biraz omuz bolgesinde kaslari zorladi ilk basta ama acaba ayaklarimin bot icinde hareketini artirip bu ayak sorunlarina on ayak olmus mudur dusuncesi de var.