Merhaba. Üniversite yillarimdan beri kamp yapan biriyim. Simdiye kadar hep yaz veya bahar kampı yaptım. Bazen arkadaşlarımla, iş hayatına başladıktan beri ise etrafımda boyle uğraşları olan insanlar olmadığı icin çoğu zaman tek başıma kamp yapıyorum. Bu sezon ilk defa kış kampı yapma karari aldım. Bunun icin de kaz tüyü bir uyku tulumu arayışım başladı. Tnf blue kazoo almak istesem de trekkinn de stok olmadığı için marmot never summer’a yöneldim. Mat olaraksa naturehike superlight aldım. Ayrıca merino yünü iclik takımı, alt-üst polar da alarak yola koyuldum. Kendimi bildim bileli hemcinslerime gore kışın hep daha fazla üşürüm. Hipotiroidim ya da kansızlığım yok. Yapı meselesi diyelim. Zaten beni tedirgin eden de hep bu oldu. Uludağ sarılana gec bir vakitte aksam 20:00 gibi ulaştım. Ağaçların arasında kendime düz bir yer sectim. Çadırımı karın üstüne kurdum. Matımın altına ince bir mat daha almayı unutmuşum. Gece 4:30 da üşüyerek uyandım. Bu esnada hava sıcaklığı -10/-14 bandinda geziyordu. Ve cok yogun sis de vardı. Uzerimde yün iclik ustunde gayet kalın bir polar altımda ise yine yün içlik ve polar pantolon ayaklarimda yine yün kalın bir corapla üşüyerek sabahı sabah ettim. Tir tir titremedim ama üşümekten de uyuyamadım. Soğuğu cogunlukla vücudum mata değen yerlerinde hissettim. Disarda ara ara poyraz esiyordu ve çadırdan içeri rüzgar üşüme hissimi daha da artırıyordu. Tulumun comfort derecesinde usumekten uyuyamamak açıkçası hevesimi kaçırdı. Bu konuda tecrubeli arkadaşlar yanlışlarımı eksiklerimi yapmam gerekenleri soylerse memnun olurum. Çadırı kurarken nelere dikkat etmeli? Bu gibi karlı kış kamplarında üşümemek icin neler yapmali ya da yapmamalı?