Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Lisansın var, deneyim var illaki rehber mi olması lazım,rehberlerde bayağı bı ücret istiyor ama yaAğrı'ya yalnız çıkamazsınız. 30 Ağustos'ta özel bir etkinlik var mı bilmiyorum, ancak yoksa mutlaka bir rehberle çıkmanız gerekiyor.
Paket satın alırsanız malzemelerinizi taşıtmak için katır, çadır, yemek, rehberlik(?) vb. kalemler için ücret ödersiniz. Onun dışında hiçbir şekilde kimse sizi paketleyemez. Dağ hiç kimsenin tekelinde değildir. Biz 2014'te gittik, kimse de bir şey diyemedi!Lazım hocam. Rehbersiz çıkmak yasak. izin almanız gerekiyor, ciddi bir para da devlete ödeniyor. Özel rehber değil de, gruplar var çıkan, onlara katılabilirsiniz. Rehbersiz çıktığınızı farzedelim, 2-3 tane kamp yeri var, orada tek başınıza çadır atamazsınız, anında paketler yerel rehberler sizi
Şimdi yukarıda yazdıklarıma istinaden, kime göre ve neye göre rehber?Rehbersiz çıkmak yasak.
Yazdıklarınızı katılıyorum,ağrı dağı izin olayına gelince resmi makam kimse yada muhatap olacağımız yere yazı ile bilgilendirme yapılmalı bence olası olumsuzluklarda, bilgileri olması açısından veya önleme yönünden,ama rehber yada tür olayına yokum (çünkü onlar orayı kazanç kapısı olarak görüyor olabilir,kimisini korkutup böyle bir algı yapılıyor olabilir ben zaten yanıma bir arkadaş arıyorum bulduğum anda 30 ağustos da jandarmaya haber verip cikarimDevlet bu işten para almaz. Millî park değil orası. Paket satın alırsanız malzemelerinizi taşıtmak için katır, çadır, yemek, rehberlik(?) vb. kalemler için ücret ödersiniz. Onun dışında hiçbir şekilde kimse sizi paketleyemez. Dağ hiç kimsenin tekelinde değildir. Biz 2014'te gittik, kimse de bir şey diyemedi!
Yukarıda koyu harfle yazdığım rehber ya da sizin deyiminizle 'yerel rehber' ifadesine gelince; ülkemizde rehberlik (dağ mihmandarlığı) sertifikasını vermeye yetkili tek kurum Türkiye Dağcılık Federasyonu'dur. Şu an bu belgeye sahip 108 kişi var ülkemizde. Listesi de burada. Hiçbir bilgi, belge ve tecrübesi olmayan kişilere rehberlik adı altında para ödemeyin derim naçizane.
Şimdi yukarıda yazdıklarıma istinaden, kime göre ve neye göre rehber?
Hepsinin sırası var lakin ağrı dağından sonra olucak, Likya yolunun bir kısmını yürüdüm, sonra Karya . sonra FrigyaSelam. Bence Dünyanin En Iyi 6. Macera Yolu seçilen Karia Yolu'nu yürüyün. Bu unvanı sonuna kadar hakkediyor. Datça Yarımadası 'ni bitirdim, Bozburun Yarımadasi' nin bitmesine 2 gün kaldı. Doğa muhteşem ama Kaçkarlar'da bu kadar zorlanmadım
Yazdıklarınızı katılıyorum,ağrı dağı izin olayına gelince resmi makam kimse yada muhatap olacağımız yere yazı ile bilgilendirme yapılmalı bence olası olumsuzluklarda, bilgileri olması açısından veya önleme yönünden,ama rehber yada tür olayına yokum (çünkü onlar orayı kazanç kapısı olarak görüyor olabilir,kimisini korkutup böyle bir algı yapılıyor olabilir ben zaten yanıma bir arkadaş arıyorum bulduğum anda 30 ağustos da jandarmaya haber verip cikarim
Siz çıktınız mi?başka tavsiyeniz varsa yazın lütfenHocam krampon almayı unutma, bir de 4.000 den sonrası cidden çok soğuk.
İşte "rehber" konusu mevzuatla belirleniyor. Her önüne gelen rehber olamaz ya da oradaki ismi "yerel rehber" olarak geçen kişilerin herhangi bir resmiyeti yok. Mihmandarlık belgesi tek başına da yeterli değil. Vize bedelinin yatırılması gerekiyor belli dönemlerde.Hocam Ağrı dağı milli park sanırım. Aşağıdaki linkte yönergeler mevcut. Ben çıktığımda tur rehberi bana izinler için valiliğe veya başka bir kuruma (hatırlayamadığım için devlet yazdım) izin parası verdiklerini söylemişti. Yanılmıyorsam dolar üzerindendi hatta.
yönerge
Rehbersiz (veya mihmandersiz) çıkışın da yasak olduğu söylenmişti.
TDF'nin tırmanışlarına katılabilmek için belirli kriterleri vardır. Mesela dağın özelliğine göre başvuru şartları arasında 'kış dağcılık eğitimini almış olmak' gibi kriterler vardır. Herkesi kabul etmez TDF.Bence TDF yi arayın, 30 ağustosta grup tırmanışları vardı sanki. Onlardan birine kayıt yaptırırsanız ucuza tırmanabilirsiniz.