Başlık haliyle biraz enteresan oldu . Jupiterhikes isimli takip ettiğim bir kanaldan esinlenip , Bu yaz ciddi bir zaman bulursam karia yolunu 2-3 kg civari bir çanta ile yurumeyi dusunuyorum 20 lt bir hiking günübirlik çanta ile karia yolunu yuruyeceğim .
Bu yuruyusu ve ağırlığı şu şekilde planladim ;
Yuruyuste hafiflik önemliyse akdeniz ege kiyilarimiz yazin 15 -20 derece üzerinde oluyor haliyle çadirda kalmak bile epey meşakatli ve sicak .
Normalde 4 ana ekipman en agir ekipmanlar olur bunlar: çadir,mat,tulum, çanta dır. Çadir yerine hamak alıp matsız kullanıp tulumu da polar kıyafetler ile tamamlayip cantayida 50 lt yerine 20 lt alinca iş çözülüyor gibi burada şart yazın 15 20 derece üzeri sicaklik olmasi .
Çadir yerine hamak - 400 gr
50 lt çanta yerine 20 lt çanta 300 gr
Tulum yerine Polar kiyafetler - 400gr
Mat yerine matsız . hamak yerden kesiyor - 0gr
Kiyafet olarak giyilenler :koşu şortu, tshirt,sapka,trekking çorabı,trailrunner,baton
Yedek kiyafetler :
trek çorabıx1(35gr),tshirtx1(105gr)
Diğer; kafa lambası(80gr),ilkyardim(50gr),şarjaleti(30gr) . .
Yemek;günde 30 km civari yol alinacagindan yerlesim yerlerinde çoğunluk,-yer fistiğı gibi atistirmaliklar.
. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . .... . . . ... . . . . . . .
Bu tarz bir yuruyusun hem avantaji hem dezavantaji var.
Avantajlari; 25~ gün civarinda 800 km yurumek normalde karia yolu 45 - 50+ gün sürer yavaş normal bir tempoda , daha az ağırlık daha az potansiyel bilek burkulması, yorgunluk ,enerji tüketimi. , daha nispeten ekonomik , deniz mevsimi olmasi vb birçok avantaj .
Dezavantajları; bir yerde uzun sure kamp atıp kalamamak , çok hizli yurumek zorunda kalmak , yazin su tüketimi ve fazla su ihtiyaci, bunaltici sica bir havada trekking, keyfi eşya alamamak , cadir kadar özel bir alani olmamasi , hamak kurmanin özel bir yeri olması . Kuru beslenme den dolayı tek tip yiyecekler. Çok yurumekten kas agrilari vb
Belki ekipmanlara hafif 300 gr tulum eklenebilir gerek duyulursa .
Sizce nasil olur bu doğa yürüyüşü ?
Bu yuruyusu ve ağırlığı şu şekilde planladim ;
Yuruyuste hafiflik önemliyse akdeniz ege kiyilarimiz yazin 15 -20 derece üzerinde oluyor haliyle çadirda kalmak bile epey meşakatli ve sicak .
Normalde 4 ana ekipman en agir ekipmanlar olur bunlar: çadir,mat,tulum, çanta dır. Çadir yerine hamak alıp matsız kullanıp tulumu da polar kıyafetler ile tamamlayip cantayida 50 lt yerine 20 lt alinca iş çözülüyor gibi burada şart yazın 15 20 derece üzeri sicaklik olmasi .
Çadir yerine hamak - 400 gr
50 lt çanta yerine 20 lt çanta 300 gr
Tulum yerine Polar kiyafetler - 400gr
Mat yerine matsız . hamak yerden kesiyor - 0gr
Kiyafet olarak giyilenler :koşu şortu, tshirt,sapka,trekking çorabı,trailrunner,baton
Yedek kiyafetler :
trek çorabıx1(35gr),tshirtx1(105gr)
Diğer; kafa lambası(80gr),ilkyardim(50gr),şarjaleti(30gr) . .
Yemek;günde 30 km civari yol alinacagindan yerlesim yerlerinde çoğunluk,-yer fistiğı gibi atistirmaliklar.
. . . . . . . . . . . . . . . . .. . . .... . . . ... . . . . . . .
Bu tarz bir yuruyusun hem avantaji hem dezavantaji var.
Avantajlari; 25~ gün civarinda 800 km yurumek normalde karia yolu 45 - 50+ gün sürer yavaş normal bir tempoda , daha az ağırlık daha az potansiyel bilek burkulması, yorgunluk ,enerji tüketimi. , daha nispeten ekonomik , deniz mevsimi olmasi vb birçok avantaj .
Dezavantajları; bir yerde uzun sure kamp atıp kalamamak , çok hizli yurumek zorunda kalmak , yazin su tüketimi ve fazla su ihtiyaci, bunaltici sica bir havada trekking, keyfi eşya alamamak , cadir kadar özel bir alani olmamasi , hamak kurmanin özel bir yeri olması . Kuru beslenme den dolayı tek tip yiyecekler. Çok yurumekten kas agrilari vb
Belki ekipmanlara hafif 300 gr tulum eklenebilir gerek duyulursa .
Sizce nasil olur bu doğa yürüyüşü ?
Son düzenleme: