Bilal Zeybekoglu
Üye
Katılmak isteyen arkadaşlar için gerekli bilgiler aşağıdadır.
Bol yürüyüşlü günler dileklerimle.
“Sakarya Savaşı Türkün Diriliş Yolu Yürüyüşü” 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde Polatlı Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak.
13 Eylül Sakarya Zaferi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında 4-5 Eylül tarihleri arasında Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu ortaklığında ‘Diriliş Yolu Yürüyüşü’ gerçekleştirilecek.
Dünyanın en uzun meydan savaşı olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin 22 gün 22 gece sürdüğü 106 km’lik birinci savunma hattı üzerinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşle Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Merkezi son Kale Polatlı’da dirilişe tanıklık eden topraklar her adımda yeniden canlanacak. Polatlı Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi tarafından yapılan kapsamlı çalışmayla belirlenen ve savaşın sürdüğü rotanın birebir olarak takip edileceği yürüyüşte misafirlere uzman alan rehberleri eşlik edecek.
4 EYLÜL 2021 CUMARTESİ
Kahvaltı sonrası belirlenen saatte Gordion Antik Kenti – Basrikale Tepe Mevzileri – Sakarya Şehitliği – Zafer Anıtı gezisi yapılacaktır.
Saat 12:00 – 13:00 Öğlen yemeği (Belediye evi)
Saat 14:00 Polatlı Cumhuriyet Meydanında toplanma ve fazlalıkların araçlara teslim edilmesi. (Araçlar saat 12:30’dan itibaren Polatlı Cumhuriyet meydanında hazır bulunacaklardır. İsteyen misafirlerimiz çantalarını bu saatten itibaren teslim edebileceklerdir.
Saat 14:30 Tören
Saat 15: 00 Yürüyüşün başlaması
Yürüyüş yaklaşık 4 saat sürecektir. Polatlı Şehir meydanından savaşta yedi defa el değiştiren KARA TEPE’ye oradanda Sakarya Köyünde bulunan 12 nci Grup Şehitliğine yürünecektir. Şehitliğin yanı başında bulunan kamp alanında çadırlar kurulacaktır.
Bu kamptan itibaren yürüyüşe katılacakların Polatlı’dan alınarak kamp alanına taşınması.
Saat 19:00- 20:00 Akşam yemeği ve dinlenme
Saat 20.00 – 20.30 Halide Edip ve Kahraman kadınlar müzesinin gezilmesi
Saat 21:00- 21:45 Sakarya Zaferi üzerine söyleyişi
5 EYLÜL 2021 PAZAR
Saat 06:30 – 07:00 Çadırların toplanması
Saat 07:00 – 07: 30 Kahvaltı
Kahvaltı sonrası Sakarya Köyü – Beş Tepeler – İgciler Köyü – Kartal Tepe – Üçpınar Köyü yürüyüşü (Yaklaşık 7 saat)
Üçpınar Köyü batısında hazırlanan Zafer Kamp Alanı’na yerleşme (Son gece zafer kamp alanına yerleşeceklerin Polatlı Gar önünden alınarak alana taşınması)
Akşam yemeği ve kamp alanında belirlenen etkinlik alanında etkinliklerin başlaması.
Halkoyunları Gösterisi
Kamp ateşinin yakılması ve Şehitlere Saygı sunumu ve Canlandırma
Kahramanlık Türküleri
06 EYLÜL 2021 PAZARTESİ
Saat: 08:00- 08: 00 Çorba ve çay ikramı
Misafirlerin uğurlanması
Programın sona ermesi
Bilgi ve kayıt için 0312 622 58 08 nolu numarayı arayabilirsiniz .
Kaynak :
SAKARYA ZAFERİNİN 100. YILINDA ''BENDE ORADAYDIM'
DİRİLİŞ YOLU YÜRÜYÜŞÜYLE ZAFER ADIM ADIM “Sakarya Savaşı Türkün Diriliş Yolu Yürüyüşü” 4-5 Eylül 2021 tarihlerinde Polatlı Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak. 13 Eylül Sakarya Zaferi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında 4-5 Eylü
www.polatliistiklal.com
100.YIL DİRİLİŞ YOLU KAYITLARI BAŞLADI
13 Eylül Sakarya Zaferi’nin 100. Yıl dönümü dolayısıyla Polatlı Belediyesi tarafından düzenlenecek olan etkinlikler kapsamında 4 –6 Eylül tarihleri arasında Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi (POTA) ve Türkiye Dağcılık Federasyonu ortaklığında yapılacak olan diriliş yolunun kayıtları
www.polatliistiklal.com