Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Uyku Tulumu hakkında yardım

Everhard

Yönetici
Yönetici
Herkese merhabalar,
Yazın kaçkar, erciyes gibi 4000 civarı irtifalarda kullanacağım, comfort değeri 0 yada -5 civarı, ağırlığı en fazla 1200 gr olan tüy dolgulu bir uyku tulumu arayışındayım. Kamp yüklü ve yürüyüşlü uzun faaliyetlerde 75 litrelik çantayı 60 litreye düşürmek niyetindeyim. Haliyle tulum hacmi önem kazanmaya başladı benim için. (yoksa sıcaklık ve konfor anlamında oldukça memnun olduğum sentetik tulumlarım var) Aslında gönlüm TNF gold kazoo yada Ferrino diable yada bunlara eşdeğer kalitede tulumlardan yana ancak malum dolar olmuş 4,70 euro desen 5.40 bahsettiğim modeller yada muadilleri 1500 liranın üzerinde fiyatlarde hep.
Şimdi tam aradığım özelliklerde (hacim, ağırlık, sıcaklık dereceleri) ve görece makul fiyatlı bir seçenek var. Evolite'nin cacoon 300 modeli. Ancak bu markanın tüy yada sentetik hiçbir tulumunu ne kendim kullandım ne de çevremde kullanan var.
Sormak istediğim bahsettiğim bu modeli kullanan varmı? varsa memnun mu, değerler gerçeği yansıtıyor mu ve tavsiye edilirmi?
Teşekkürler şimdiden.
Buda ürünün kendisi:
https://www.avfoni.com/urun/evolite...MI3N_t98ep2wIVRLTtCh1pywDgEAQYBSABEgL3HfD_BwE

Bu ürün özelinde bir şey diyemem ama Evolite markasını bir türlü çözemediğim için hep şüpheyle yaklaşıyorum.

Resmi sitesi: Evolite.de
Böyle bakınca alaman markası gibi bir imaj mı yaratmaya çalışıyorlar bilmiyorum ama siteyi biraz kurcalayınca sitede bazı falsolar gözüme takılmıyor değil:
LDoNqo.jpg

Kaynak: http://www.evolite.de/index.php?route=product/product&product_id=119

Yani işin içinden çıkamıyorum. Site tasarımı zaten 90'lı yıllardan kalma falan. Hakkında sayfası yok. Türk firması çıkacak diye şüphe etmiyor değilim ama eğer öyleyse de çıkıp adam gibi deseler daha fazla müşteri bulurlar. Yerli bir markamız var diye seviniriz biz de iyi kötü. Velhasıl, parayı ağaçtan toplamadığımız gibi, ülke koşullarında bu tarz spor ve hobilerle uğraşmak zaten lüks oldu. O yüzden ince eleyip sık dokuyorum. Ve bu tarz detaylar beni ürün ne olursa olsun yarın muhatap bulamam diyerek markalardan soğutuyor.

Tekrar ediyorum belki ürün çok iyidir, süperdir bilmiyorum ama şahsi görüşüm bu. Ha bana başka tulum önerisi getir dersen şu iki ürüne bakardım:
1- Robens Appalachian 1100
https://urun.n11.com/uyku-tulumlari/robens-appalachian-1100-uyku-tulumu-P223289824
2- Robens Faraway 900
https://urun.n11.com/uyku-tulumlari/robens-faraway-900-uyku-tulumu-P223286346

Adrenalin Outdoor, N11 sayfasında deli gibi indirim yapıyor. Mesela şöyle oluyor:
lZzpaQ.jpg

Ama bu indirimli fiyatlar mağazada geçerli değilmiş. Aradaki indirimi N11 mi amorti ediyormuş bi şey. 2 hafta önce Karaköy'deki mağazalarına bakmıştım da elemanların haberi bile yoktu. Benden bu kadar. :)

Cevap için teşekkür ederim öncelikle.
Şimdi bu Evolite gerçekten kerameti kendinden menkul bir marka. Anladığım kadarıyla olay şu: Bahriyeli outdoor bu markanın tescilini Almanyada yapmış, Çin'de tüm modelleri üretiyor, Türkiye'de de satıyor. Bildiğim bizden başka ülkede yok böyle bir marka. Ama markanın her ürünü çöp demek te haksızlık olacaktır. Batonunu (hem de iki model) kullanıyorum, bir şikayetim yok, acayip rahat kışlık bir trekking pantolonunu kullanıyorum o da fena değil. Ayrıca Ankara'nın yarısında (doğa yürüyüşü yapanları kastediyorum) bu markanın tozluğu var. Ama konu tulum gibi pahalı ve hayati bir malzeme olunca bende bilemedim.
Bu tulumu özellikle sormamın nedeni gerçekten çok fazla satıldığını bildiğim için. Belki kullanan tecrübe eden vardır diye soruyorum. Ağırlık ve iddia ettikleri sıcaklık değerleri hiç fena değil. Gerçi dolgu miktarı 300 gr ama. Benim için önemlisi bizzat kullananların tecrübeleri.
Bu arada önerdiğiniz modeller için de teşekkür ederim. Tüy dolgulu bir tulum düşünüyorum. Bu Evolite cacoon 300 ile ilgili tecrübe paylaşımı gelmezse artık rotayı yurt dışı sitelere çevireceğim.

Elbette, dediğim gibi çöp demek haksızlık olur. Geçen 55 litrelik bir çantasını kurcaladım ve süngerleri gayet iyiydi aslında. Ama ne olduğu gibi görünüyor ne de göründüğü gibi oluyor diye uzak durmayı tercih ediyorum. Bahriyeli Outdoor'un ürettiğini bilmiyordum. Çünkü ana sayfalarında yazmıyor işte... O yüzden Loap, Pinguin vs gibi Çekyalı üreticiler ucuz bile olsa daha güvenilir geliyor bana. Nitekim Pinguin'in şişme matını kullandım 17 gün boyunca ve sorun yaşamadım.

Belki kullanan birisi vardır ama bu forum öyle çok aktif değil. Facebook grubu daha hareketli sanırım (hesabım olmadığı için bilmiyorum). Bir de orada şansını dene derim.

Evolite bizimkilerin (Bahriyeli sanırım) kafadan uydurduğu bir marka.. Almanya ile uzaktan yakından alakası yok.. .de alan adı almışlar o kadar http://whois.domaintools.com/evolite.de sunucu da zaten İzmir'de.. Çin'de çeşitli ürünler yaptırıp üstüne etiket basıyorlar.

https://www.avfoni.com/urun/climbing-tecnology-alta-via-baton-262360 bu batonu alsan daha iyi edersin. Bir yıl kadar kullandım, oldukça sağlam ve konforlu. en azından yurt dışında itibarı olan kaliteli bir marka.

tulum olayında kaz tüyü olmadıkça bence çok kafa yormayın. sentetik dolgulu modellerde naylon kumaşın içine yorganlık elyaf koyup kapitone dikiyorlar.. oluyor tulum.

tulum ne kadar ağır olursa o kadar çok yalıtım özelliği artıyor. yani sentetik tulumların bana göre birbirinden üstün bir tarafları yok. 2 kiloluk husky almışsın, robens almışsın hemen hiçbir fark olacağını zannetmiyorum.

https://www.avfoni.com/urun/climbing-tecnology-alta-via-baton-262360 bu batonu alsan daha iyi edersin. Bir yıl kadar kullandım, oldukça sağlam ve konforlu. en azından yurt dışında itibarı olan kaliteli bir marka.

Çağatay bey cevap için teşekkürler ama baton sayfasını ben "İngilizce sitede her nedense bir anda beliren İngilizce içerik"e örnek olsun diye paylaştım. İlgili yeri sarı olarak belirttim halbuki. Baton ihtiyacımız olursa Alta Via'ya bakarız, o da burada dursun tabi ama kimse baton aramıyor şu an burada. :)

Tuluma odaklanmak gerek. Kaz tüyü arıyormuş başlığı açan Everhard. Nitekim sorduğu model de tüy dolgu.

feci yorucu bi diyet yapıyorum. burada katkım olsun çok istiyorum, fakat bitene kadar kafayı toparlayamıyorum bir türlü.. o yüzden ne yazdığımın da pek farkında değilim :D :D iyi en azından çadırdan girmemişim konuya :D:D

Sanırım evolite cacoon 300'ü kullanan bile yok. İlginç aslında, çünkü gerçekten çok fazla satıldı bu tulum Türkiye'de. Neyse artık belki önümüzdeki günlerde cevap gelir.
Şimdi de buna yakın özelliklerde Marmot Never Winter tüy dolgulu uyku tulumu radarıma girdi. Türkiye'de 1500 tl civarı yani oldukça pahalı ve aslında bütçemi aşıyor. Ama trekkinn.com da 800 liraya buldum. Buranın neredeyse yarı fiyatına!! Marka olarak Marmot konusunda kafamda şüphe yok açıkcası. Yine de bu modeli kullanan bilen varsa yorumlarını öğrenmek isterim.

şimdi biraz daha iyi hissediyorum. kaz tüyü konusunda bildiklerimi yazayım.

dikkat edilmesi gereken iki husus var. bunlardan ilki kaz tüyü - kuş tüyü ayrımı

kaz tüyü kazdan, kuş tüyü de hindi, tavuk, ördek gibi hayvanlardan elde ediliyor.

bu yüzden çakal üreticiler "down" ibaresi koyup geçiyor.

down fakat neyin down'u?

• goose down - kaz tüyü (bunun da bir çok kalitesi mevcut)
  • duck down - ördek tüyü
  • turkey down - hindi tüyü
  • chicken down - tavuk tüyü

yani %100 goose down ibaresini görmediğiniz tulumlarda, yalnızca down yazılıyorsa en iyi ihtimal ördek tüyüdür.. en kötü ihtimal tavuk, hindi ve ördek tüylerinin karışımıdır.

bir çakallık da şöyle yapıyorlar. eser miktarda kaz tüyü katıp (%10 düşük kalite) bunu ön plana çıkarıp sizi kaz tüyü alacağınıza ikna etmeye çalışıyorlar.

bu yüzden bilindik markalar dışında (TNF, Marmot, Mamut, Carinthia, vs) kaz tüyü almanızı önermiyorum. kaz tüyü uyku tulumunun avantajı yüksek oranda sıkıştırılabilir olması; böylece çantada az yer kaplıyor oluşu. bir de ağırlık/yalıtım performansının yüksek olması; böylece daha az ağırlıkla (örn. sentetik tulumda 2 kilo elyaf gerekiyorsa, 1 kilo kaz tüyünün yeterli gelmesi gibi) aynı ısı yalıtım değerlerini karşılaması.

Geri