Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Sırt çantası ağırlığınız ne kadar?

dgnzcn

Yeni Üye
Benim çanta ağırlığım tek gecelik kamplar için genelde 15kg ile 18kg arası değişiyor. Bu ağırlıkla dağlarda ormanda 20 km kadar yürüyebiliyorum.
Yaşım ise 49.

Sizlerin çanta ağırlığı ne civarda?

mevsime, araziye ve su durumuna göre değişiyor. örneğin bol sulu bir parkurda yanımda su taşımıyorum. suyun kıt olduğu yerlerde ise 6 kilo su taşıdığım oluyor. güzergah üzerinde alışveriş yapacak bakkal olup olmaması da ağırlığa etki ediyor.

"base weight" dedikleri, su ve gıda hariç ağırlığım kış için 6-8 kilo arasında galiba. sıcak havalarda 2 kilo kadar daha azalıyor (tulum ve kıyafet hafiflediği için). gıda ve su ekleyince ortalama 10-12 kg diyebiliriz.

Benim çanta ağırlığım tek gecelik kamplar için genelde 15kg ile 18kg arası değişiyor. Bu ağırlıkla dağlarda ormanda 20 km kadar yürüyebiliyorum.
Yaşım ise 49.

Sizlerin çanta ağırlığı ne civarda?

Tek gece için 15-18 kg biraz fazla geldi gözüme. Ne var ki o kadar taşımanızı gerektirecek? Kışın hadi belki olur tulum büyüktür, mont vs bir ihtimal ama tek gece sonuçta. 5-6 litre su desek anca. Merak ettim. :)

Aslında son 3 yıl içinde acı bir ders olarak öğrendim ki. Çanta, çadır ve mat ne kadar hafif o kadar iyi özellikle geçen hafta çobankaya kamp sonrası 15 kg varan bi çanta ile yürümek gerçekten ızdırap verici oluyor. Yavaş yavaş tüm malzemeleri hafifletme çalışmalarına başladım diyebilirim

Geri