Geçen sene bir filim fragmanı gibi geçen kısacak likya yolu başlangıç yürüyüşü gerçekten rüya gibi geçmişti. Ayaklarıma küçük gelen asalo ayakkabılarım beni ilk 19 kilometre mahfedince çantama son an attığım decatlon sandaletlerine geçiş yapmış ve birdaha asoloları giymeye cesaret edememiştim. Allahtan 30 litrelil çantama çok çok az şey koymuşum.....extra bir tişört ve mayo ile 3 gün yıka kurut giy.... hatta nemli giy sırtnda kurusun mantığı ile süper rahat yürüdüm. Tabiki kamp yapmadık son derece rahat konforlu bungolovlarda kaldık. Ve ben kendimi eksik hissettiğim için bu sene kamp yapmayı düşünüyorum. Ama tabi evdeki bir ton kamp malzememin hiçbirisi 50 litrelik çantaya sığacak gibi değil. Nisan ayına kadar 50 litrelik çanta, en çok 1.5 kg çadır. Minicik olan yazlık bir tulum. Almam lazım. Araba camına konan yansıtıcılı karton parçası ile buz gibi sonbahar kampı yaptığım için mat almayacağım. Katlanınca minicik olup çantaya sığıyor ve ekim sonunda kaz dağlarında epey yüksek rakımda güzel güzel uyudum. Yani çok konfor düşkünü değilseniz nisan ayında r değeri olan kalın bir mat veya şişme mata bile ihtiyacınız yok diye düşünüyorum. Ama tabi likya yolunda giç kamp yapmadım. Öyle çok uzun uzun da yürümedim. Şimdi yabancı bloglara bakıyorum youtube dan video izliyorum. Trail runner diye ayakkabılar var. Dağ ve buzul geçişi yapanlar bile çölde, dağda, kayalarda, su geçişlerinde gerçekten türkiyede pek rastlanmayacak çok çok zor rotalarda en az 5-6 gün kamp yaparak en az 4000 mil yol yapıyorlar. 4000 metreleri geçen geçitlerden geçiyorlar ve şort artı trailrunner spor ayakkabı. Bir tanesinde bot veya yaklaşım ayakkabısı görmedim. Goreteks özellikle tavsiye etmiyorlar. Goreteks ayakkabılar su tahliyesi yapmıyor. Şimdi türkiyede trail runner yok. Zaten kimse de bilmiyor ne olduğunu. Sadece skechers in trail diye bir ayakkabısı var. Yoksa mesela nike ın da trail runner ayakkabısı var ama türkiyede yok. En azından dünyanın bizden hariç tercih edilen markaları en başta ALTRA ki neredeyse bütün dünya ALTRA lone peak model ayakkabısı ile yürüyor bizde kimsenin haberi yok. Gerçekten kilometrelerce bitmeyen çöllerde de , karlı buzullu zirve geçişlerinde de altına krampon benzeri latikli zincir takıp. Ellerine bir kar kazması alıp gidiyorlar. O zaman ben türkiyede goreteks ayakkabıların hele botların neden popüler olduğunu anlamıyorum. sonuçta dağcılık konusu bana uzak onu bilemem o konuda fikir yürütemem. ama yürüyüşte kış ve kar bile olsa BOT artık bana anlamsız geliyor. Hele de geçen sene dandik bir sandaletle yürüyünce. Şimdi bu ALTRA ayakkabıyı bulamayacağız ama başka alternatifler var salamon spreedcross, la sportiva mutant, salamon sence mantra( burada yok daha ama gelir) merrel in güzel modelleri var ama bir bayan olarak ince uzun ayaklarım olmasına rağmen 43 numara dar geldi. Ayak şişince düşünemedim. La sportiva da aslında yürüyüşçüler için çok seçenek sunuyor. Yalnız ALTRA kafama çok takıldı. Mesela sizinle bir altranın sitesinden aldığım çarpıcı bir foto paylaşayım. Kim ayaklarının bu kadar rahat olmasını istemez.,bu tür bir tanıtım yapan da başka marka görmedim. Devam edeceğim bakalım aramaya.