ben naturehike markasının
cycling 1p ve
tenda kit 3p çadırlarını deneyimledim, 1p olanı 400 liraya 3p olanıda 780 liraya almıştım. benim aldığım dönemde fiyatları uygundu.
kumaş ve pole kalitelerini hiç beğenmemiştim; zemin kumaşı naylon poşetler gibi incecik ve korunaksız, pole'leri ise 7mm idi sanırım bi hayli yamuluyor ve kırıldığına da şahit olmuştum. cycling 1p modeli adeta tabut gibi, kubbesinden tek pole geçmesi deneniyle bunaltıcı bir etkisi var.
zemin kumaşının inceliğine karşılık, zemin koruma matını bazı modellerinde ücretsiz veriyor ama hal böyle olunca da 1400 gr olması gereken çadır 1790 gr'a çıkıyor.
firmanın bayağı çakallık yaptığını düşünüyorum; günümüzde 1200 liradan aşağı olmayan fiyatıyla, hafif olması gereken çadırlar esasen hafif değiller.
2400 liraya 2p modelini alan biriyle karşılaşmıştım, internette övülmesine aldanmış ama belki ömrü billah 10 defa kullanmayacak bir karaktere sahipti.
naturehike çadırlarımın ikisini de satarak, decathlon'dan
mh100 2p modelini 230 liraya alıp kullanmaya başladım. bagaj eklenmiş ama sadece ayakkabı sığabiliyor. arpenaz modeline göre geliştirilen en önemli yanı çadırın alan hacmi büyümüş kollarım yana açık şekilde rahatça uyuyabiliyorum.
mh100'ün ağırlığı 2600 gram, tenda kit 3p çadırında 2550 gram idi yani verilen para ve alınan fayda bakımından naturehike çadırlarının kullanıcıları tarafınca yersiz abartıldığı kanatindeyim.
akabinde ılıman iklim kampçılarının çadıra büyük meblağlar ödemesini mantıklı bulmuyorum. decathlon'daki çadırlar türkiye şartlarında 3 mevsim iş görecek kaliteye sahipler.
naturehike ve decathlon çadırlarının yağmur dayanımına ilişkin bir fark göremedim ikisinin de yağmur dayanımı gayet yeterli.
fiyatlarına ve yaşadığımız ülkeye nazaran nihai görüşüm almaya değer olmadıkları yönünde.