Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Mat tavsiyesi Şişme mi rulo mat mı?

Şişme mat mı rulo mat mı tercih edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    8

Vatansever

Yeni Üye
Selamlar,

Bu haftasonu beklemediğim bir yerden para geldi :) paralandım yani :D

İyi bir mat satın almak istiyorum. Aslında bütçem izin verdiği ölçüde iyi malzemeler toparlamaya gayret gösteriyorum.

Şişme matları inceledim. Husky, Ferrino, Loap ve Thermarest marka matlar dikkatimi çekti.

Fiyatlarından yola çıkarsak Thermarestler oldukça iyi gibi görünüyor. Hatta Kadir bey'in http://www.outdoorhaber.com/thermarest-neoair-season-sisme-mat-inceleme/ inceleme yazısına denk geldim.

Bu matı da alabilirim, yani bütçem izin veriyor fakat acaba rulo matla mı başlasam? Rulo matların boyutu beni biraz düşündürüyor. Şehir içinde çantaya asılı matla pek gezmek istemiyorum. Zira bizim millet dalga geçmeyi sever malumunuz...

Ne dersiniz nasıl bir başlangıç yapayım?

Selamlar,

Bu haftasonu beklemediğim bir yerden para geldi :) paralandım yani :D

İyi bir mat satın almak istiyorum. Aslında bütçem izin verdiği ölçüde iyi malzemeler toparlamaya gayret gösteriyorum.

Şişme matları inceledim. Husky, Ferrino, Loap ve Thermarest marka matlar dikkatimi çekti.

Fiyatlarından yola çıkarsak Thermarestler oldukça iyi gibi görünüyor. Hatta Kadir bey'in http://www.outdoorhaber.com/thermarest-neoair-season-sisme-mat-inceleme/ inceleme yazısına denk geldim.

Bu matı da alabilirim, yani bütçem izin veriyor fakat acaba rulo matla mı başlasam? Rulo matların boyutu beni biraz düşündürüyor. Şehir içinde çantaya asılı matla pek gezmek istemiyorum. Zira bizim millet dalga geçmeyi sever malumunuz...

Ne dersiniz nasıl bir başlangıç yapayım?
Mrb Vatansever
Her şişme mat şişme'dir ama mat değildir... Yani dağcılık için uygun mat değildir.. Bazı şişme matlar 5 TL lik naylon şişme deniz yatağından farklı olmayacak sonuçlar doğurur.... Çok teknik konulara girip sıkıcı olmak istemiyorum . Fakat kısaca özetlersek; konfor arıyorum, karda kışta soğukta da evden dışarı çıkmam diyorsanız, gidin en ucuz şişme matı alın boşa para vermeyin, havalı duruyor diye isimleri cicili bicili renkleri ön plana almayın... Ama bu işe gönül verdim gidebildiğim yere kadar gideceğim bu sporda diye düşünüyorsanız..... o halde iyi bir mat almakta fayda var.... Zira dünyanın en iyi tulumuna da sahip olsanız iyi bir matın üzerine sermedikten sonra bir hiçtir......
Gelelim ikinci kısma; şişme mi köpük mat mı..(rulodan anladığım klasik kapalı hücre köpük mat) Yeni başlayan arkadaşlara tecrübe kazanıncaya kadar son derece pahalı olan şişme matlardan almalarını tavsiye etmem.. (Bir neo air all season matın fiyatını -paketin içine 3 dolarlık pille çalışan mini bir kompresör koymuşlar diye- 620 TL yapmışlar....Ehhh hadi biraz zorlasak eş dost ahbab işi indirim alsak bile 500 den aşağı almak mümkün olmaz... Valla eve yaylı yatak alınır bu fiyata..... O yüzden yeni başlayan arkadaşlar için -hadi marka da verelim- Thermarest in rulo matını tavsiye ederim.. Biraz görece kaba gelebilir ama bence son derece kullanışlı.... Millet gülecekmiş.. Dönsünler de kendilerine gülsün onlar..... Üstelik bu işe gönül veren herkesin mutlaka rulo bir matı olmuştur... Hadi matın rulo olmasını veya rulo şeklinde katlamayı sevmiyorsanız yine aynı markanın Z-lite (katlanarak kapanan ve daha az yer kaplayan, çantanın üzerinde daha az yer tutan) matını tercih edebilirsiniz.. Rulo ile Z lite arasında çok fazla bir fark bulunmamaktadır..
Güzel faaliyetler dilerim

Çok güzel açıklamışsınız. Ben de bir ekleme yapayım. İzlediğim bir Everest belgeselinde dikkat ettim, tırmanıcılar hem rulo mat hem de şişme mat taşıyorlar. Tabi şişme mat paketlenmiş biçimde çantada olduğu için biz görmüyoruz. Ben de dikkatli bakınca tırmanırken thermarest ridgerest taşıyan dağcının çadırın içinde thermarest neo air üstünde yattığını farkettim. Demek ki ilk kat olarak rulo mat, üstüne de şişme mat seriyorlar. Tabi sözkonusu olan 8binlik bir dağ olunca normal...
Yani @Batonların Efendisi gibi ben de klasik matla başlamanızı tavsiye ederim. Deneyiminizi arttırdıkça, tabi heves de duyuyorsanız çok iyi yalıtım değeri olan, hafif bir şişme matı da envanterinize ekleyebilirsiniz. Bence her ikisi de bir dağcının rafında bulunması gereken malzemelerden.

Ben Thermarest Ridgerest kullanıyorum. Kadir abi'nin incelemesinde şişme matla kıyasladığımız rulo matın ta kendisi. Yeterli geliyor. Bugüne kadar hiçbir koşulda üşütmedi. Bu biraz da kullandığım tulumdan kaynaklanıyor olabilir. Yeni, ucuz olan modellerinden Thermarest şişme mat satın aldım fakat kullanmak henüz kısmet olmadı. Biraz kullanalım, ben de birşeyler yazarım.

selam. ben thermarest traıl lıte şişme mat kullanıyorum acıkcası çantaya koyarken neden şişme olmayan normal bi mat almadım diyorum. şişirmek çantaya yerlestırmek ve kapladığı yere bakılırsa çanta dısında cok basıtce kullanılabılıcek normal bi mat almak bu acıdan daha iyi. ve kış aylarında şişme mat tavsiye etmem normal matların üzerine serilerek her ikisinin kullanımı olabilir ama tek olarak içindeki soğuk havanında etkisiyle ısı yalıtımının pek iyi olmayacağı kanaatindeyim

neoair all seasonlar çok az yer kaplıyor fakat fiyatı neredeyse 500 lira oldu.

ikinci el trail scout modelini aldım ama üstte yazdığım gibi kullanmak kısmet olmadı, hatta elime bile henüz geçmedi arkadaşta duruyor. fakat paket boyutu eminim neoairin en az iki katıdır.

daha çok bisiklette kullanmak için bulunsun dedim. kocaman rulo matı bisiklette taşımak güvenli değil diye aldım.

thermarest trail scout böyle birşey.
5.jpg

Geri