Template errors

  • Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Likya yolu Ekipmanları tam liste - Trekking ekipmanları

Doğa00

Süper Üye
Merhaba Likya karia gibi trekking thru hiking yani -günlerce süren doğa yürüyüşlerinde- günlerce doğa içerisinde yaşadığımızdan ve bu ekipmanlarla yer yer 30 gün 60 gün vakit geçireceğimizden ekipmanlar hayati derecede önemli bir klasik geceleri 0 gündüz 15 veya gece 5 gündüz 20 civarı veya daha düşük ve yüksek sıcaklıklarda yapılabilecek aktivitelerde kullanılması elzem olan malzeme listesi aşağıdaki şekilde ben uzun suredir kamp ve doğa outdoor gibi sporlarla ilgileniyorum zaten küçüklükten beridir hem balıkçılık hem doğa yürüyüşü dağcılık kampçılık gibi sporlarla yoğun olarak ilgilenmekteyim. pandemi sürecinde de terapi gibi geldi doğaya kaçmak .. Uzun sure dogada vakit gecirdigimden, kendimce olabilecek ekipman listesini paylaşayım dedim likya yolunda bu yıl 1 kişi hayatını kaybetti 1 kişi de 70-80 gündür kayıp oda vefat etmiştir büyük ihtimal sayısız yaralanma ve diğer şeyler de cabası aslında umarım faydalı olur.

Çadır - Mevsim koşullarına uygun yağmur yağıyorsa yağmurda 4-5 saat kesintisiz yağmur geçirmeyecek çift tenteli kendi ayakta durabilen 30-60 gün trekkinge arazide kullanmaya dayanıklı içerisinde Yaşamaya elverişli 30-60 gün içerisinde yaşayabileceğiniz uyuyabileceğiniz yemek yapabileceğiniz kapasitede olması gerekiyor yağmur yağar dışarı çıkamazsınız içeride yemek yapmanız gerekir 24 saat geçirmeniz gerekir yağmurda kamp yapması zordur rüzgar da kamp yapması da keza öyle tarp altında da ben uyudum ancak tavsiyem düzgün bi çadır trekkingde yaşamaya elverişlilik açısından şart.. çadır tek kişilik alırsanız çantanızla sığmazsınız sıkış tıkış tabut gibi bişeyde uyumak zorunda kalırsınız 1.5 kişi olarak kendinizi hesaplayın 2.30 m den fazla olmalı uyuyacağınız yer genişlik ise 95 cm den fazla olmalı .

Mat - köpük mat tercih ediyorum 30-60 gün arası makilik meşelik dikenlik akdeniz patikalarına uygun

uyku tulumu - Mevsim koşullarına uygun uyku tulumu En önemli ekipman aslında budur . akdeniz de trek yapacaksanız kaz tüyünden uzak durun bence nemsiz ortamda kaz tüyü kullanılması gerekir birbirine yapışır yıkamakla da geçmez .

Çanta- 50-60 lt olması gerekir 30-60 gün çadır mat tulum kıyafet yiyecek içecek mutfak hijyen yağmurluk mont pijama hoporlör fotoğraf makinesi gibi şeyleri yanınızda taşımanıza yarayan yegane 30-60 gün size belinize eşlik edecek şey .

pijama - alt ve üst temiz kıyafetler sadece yatarken giyeceğiniz çok önemli ve gerekli bu .

Yağmurluk - Sizi rüzgardan yağmurdan koruyacak yegane şey ekstra biraz sıcaklık ta verir yürürken giyerseniz bunalta da bilir yoğuşma yoğunluğunu araştırın yüksek olması gerekir kan revan içinde kalmamanız için. Mevsimine göre yağmur pantolonuda gerekir .

Mont - Mont trekking de elzem bir ekipmandır. çadır ve çevresinde uyku tulumuna girmediğiniz zamanlarda hem sizin vücut ısınızı korumaya yarar hem soğuk gecelerde uyku tulumunu boostlamanıza yarar.

Tozluk - Çalılarda arazide ayaklarınızın içine taş girmesini önler .

Şapka - Şapka alırken uv koruması olmasına dikkat edin enseliği olmalı ensenizi korumalı ve ripstop olmasına dikkat edin decathlonda trek 900 modelini epeydir kullanmaktayım tavsiye ederim .

Güneş gözlüğü - Polarize olursa daha iyi olur 16 saat güneşe maruz kalacaksınız.

Uv koruma tshirt - bununla ilgili bir başlık açmıştım 16 saat belki daha fazla güneşe maruz kalmak insanı mahfeden birşey güneş koruması önemlidir .

Buff - Herşey olabilir en harika ekipmanlardan birisidir . harika bir ekipman. Merino yünü olarak alırsanız kışın da çok işe yarar .

Bisiklet Eldiveni - Bazen baton tutarken avuçlar acıyabilir ve kavrama için iyi oluyor . genelde %90 kullanıyorum

Baton - %99 baton kullanıyorum Leki vardı eskittim onları 5 yıl sonunda yenilerini aldım baton alırken 7075 t6 al olmalı uçları tungsten olmalı kavrama yeri eva olmalı strapslar da nispeten konforlu olursa güzel olur .

Bere - polar bir bere iş görür %30 ısı kaybı baştan kaybolur .

Kalın çorap - Gece giymek için uzun olursa daha iyi ısıtır.

çorap - Merino yün olursa hem daha az kokar hem daha az tahriş eder yazın bile merino giyilmeli bence çünkü çok iyi bir malzeme hem dayanıklı hem o ayağa o desteği iyi sunmakta .

iç çorap - injinji marka olan biraz pahalıdır ama güzeldir decathlonda da benzeri var elzem de olmayan bir ekipman bunun amacı su toplamasını önler parmaklara ayrı ayrı giyilir 3 çift çorabınız varsa 3 tane de iç çorap olmalı ince birşey zaten 35 km yürümeyi sağlar.

Tshirt - en az 3-4 adet olmalı 30-60 gün sürecek bir maraton da doğada yaşayacaksınız otobüs uçak müze gibi yerleri ziyaret edeceksiniz yedek tshirtlriniz olmalı bunlar pamuklu değil hepsi polyester olmalı

Bug shirt - genelde koymuyorum çantama ama elzem bir ekipmandır yazın karadeniz yaylalarını derin ormanları ziyaret eden çok iyi bilir devasa sinekler vardır bu işe yarıyor exofficio nun kiler permithrin kaplıdır biraz pahalı ama sinek kovucu ve kene önleyicidir.

Şort - Yürüyüş koşu şortu elzem bence ama sadece bu olmasın yanınızda likya yolunda bu vardı bende sadece sonra farkettim ki 6 ay bacaklarımda güneş yanığı oluştu geçmedi her gün güneşe maruz kalınca.

Pantolon - Ripstop makilerden rüzgardan toplu taşımada uçakta felan giymelik bir pantolon olmalı yanınızda polyester olmalı ripstop olmalı bence çünkü likya da makilik alan çok ve inanılmaz çiziyor bacakları kan revan halinde kalmamak için gerekli.

boxer - polyester olmalı 3-4 adet .

terlik - 35 km yürüdükten 20 km yürüdükten sonra ayakkabı değişimi ve rahat bir ayakkabıya geçmek inanılmaz iyidir hem su toplaması hem kamp etrafında yaşam için. parmak arası terlik idealdir.

düdük - Her zaman boynunuzda olmalıdır !

pusula - kullanmayı öğrenin elzem malzemedir .

harita - her zaman gideceğiniz yerin detaylı haritalarını google maps yada detaylı sekilde bir yerden edinin sabah okuması güzeldir.

ilk yardım seti - Detaylı 30-60 gün başınıza gelebilecek hayvan saldırısı bu akrep yılan çiyan arı sokması bilek burkulması vs herşey olabilir bulantı kusma vs de bunu detaylı bir ara paylaşacağım ilk yardım kitinden tasarruf olmaz ve Hayati önemlidir.

yastık - bence inanılmaz önemli boyun ağrısı bir noktadan sonra çekilmez olur zaten yerde uyuyorsunuz şişme bir yastık şart decathlonda satılıyor .

Mutfak Gereçleri - Çatal kaşık bıçak baharatlar

Yemek pişirmek için kartuş - 80 230 ml yeterli olabilir size bağlı nurgaz marka fena değil msr bunun üç katı gider bu arada .

Kartuş ocağı - msr pr2 kullanıyorum uzun süredir harikadır ama pahalıdır biraz çinden alabilirsiniz brs marka ama patlama risklerini unutmayın 30-60 gün yemek pişirmeniz yapmanız gerektiğini unutmayın o sebeple kalori açısından önemli çünkü 4000kalori ye kadar tüketiyorsunuz ben epey kilo vermiştim likya da kalori hesabını iyi yapmanız gerek yerleşim olmayan yerler oluyor bazen .

yemek pişirmek için kamp tenceresi - bir kişi için 800+ ml bir kişiye yeterli bunun aşağısı çok düşük güzel bir şekilde yapılamıyor yemek . tava da eklenebilir yumurta , sos veya o tarz bişey yapmak için

tamir kiti - bunu ileride bir yazı yazcağım 30 gün gibi major bir aktivite de ekipmanlar deforme oluyor tamir kiti gerekli oluyor . en azından yanınızda iğne iplik olmalı .

su matarası - normal pet şişeler sıcakta tadı değişiyor matara kullanmak güzel olanı ama elzem degil .

şarj aleti - şarj kablosu- powerbank - en az 10000mah p bank ve 2 adet şarj kablosu

güneş kremi - 16 saat güneşe maruz kalan yüzünüz açıkta olan yerler güneş yanığı olur .

Sivrisinek kovucu - bazı mevsimlerde ve doğada kamp attığınızdan gerekli çıldırtabilir insanı .

Acil durum yiyecekleri - Elektrolitler enerji barlar şekerler ve basit yiyecekler gibi çantanın bir köşesinde bulunması gereken yiyecekleri 1 kez kullanmanız gerekir ya vardır ya yoktur .

en az 1 lt su en çok 6 lt su - genelde ben yanımda en az 1 lt su olacak şekilde faaliyet yapıyorum susuz kalmak denge kaybı başta olmak üzere her şeyi etkiler çok önemlidir tempolu yürüyüşte 4-5 lt rahat içilir .

2 günlük yiyecek - hem hazırlıklı olmanızı hem de pahalı lokasyonlarda uygun trekking yapmanızı sağlar kampta yemek yapması güzeldir

ayakkabı - Ben uzun süredir bot tercih ediyorum ama biraz agir fakat araziye güzel .

diş fırçası - Diş macunu - küçük bir ayna ( kıymık ve göz yaralanmaları için ) diş ipi .

müze kart - kimlik - acil nakit ( çantanın bir köşesinde olmalıdır ) cüzdan

paracord ip - ( yemekleri ağaca asmak için hayvanlardan uzakta yiyecekleri tutmamız gerekir çadırdan 100m uzağa 5 metre yukarıya bağladığımızda vahşi yaşam çadırınıza uğramaz .

yemek torbası -( ağaca asmak için delinmez (kuşlardan korumak için ) kumaştan torba . 3 lt yeterli )

karabina -Yemek torbası için geçerli bear bag diye geçer bu ingilizce kaynaklarda .

kafa lambası - Hayati önemlidir iyi bir kafa lambası edinin petzl tikka kullanıyorum ben memnunum tavsiye ederim .



Aşagi yukari bu liste trekingde tasinabilecek ekipmanlari icermekte en dogru karari kisinin kendisi vermekle beraber kendinize kargolayabileceginiz bircok ekipman bulunmakta en guzeli kisinin deneyimleyip ona göre listelemesi bazi ekipmanlari alip bosa gitmesin diye goturuyoruz yanimizda . bazen hic de kullanamadigimiz oluyor .
 
Son düzenleme:
Her bir detaya bilgi dolu bir şekilde deginmişiniz. Müsaadenizle ilk yardım cantasi ile ilgili birkaç ekleme yapmak istiyorum.
Özellikle çantada en az 1 adet steril insülin enjektörü bulunmasını tavsiye ederim. Başınıza gelebilmesi muhtemel durumlardan; ayakkabıyı yanlış bağlama veyahut sert darbelerden dolayı doku yüzeyinde oluşabilecek su toplaması dediğimiz yada daha kötüsü kan toplaması (hematom) durumlarında içeriği steril bir şekilde boşaltmak ve ağrıyı gidermek için elzem bir malzeme. Bunu deneyimlemisligim var.
Elektrolit konusunda; özellikle sıcak havalarda yapılan faaliyetlerde çok elzem bir malzeme. Yurt dışında çokça yaygın bir şekilde tabletler bulunmakta, ancak ülkemizde maalesef çok dikkat edilmeyen bir olay. Ben yürüyüş esnasında genellikle ayrı bir mataranin içinde bir miktar şeker ve tuz karışımı olan bir su bulunduruyorum böylelikle bir yandan elektrolit desteği sağlamış oluyor ciddi manada etkili oluyor. Maalesef beslenme uzmanlarının uyarıları üzerine tuz kullanmaya aşırı bi şekilde karşı olup kullanmayan insanlar gördüm. Halbuki vücudun kaybettiği sodyumu yerine konması için mühim bir konu.
Faaliyet bitiminde kaybettiğimiz en önemli elementlerin biri de magnezyum ve potasyum. Bunları bazen yeterli miktarda alamıyoruz. Çok yorucu ve mineral kaybının olduğu günlerde muhakkak magnezyum tabletler alıyorum. Bu sayede kaslarda kalıcı kasılmalar ile kramp ve yorgunluk hissi önlenmiş oluyor.
Yine C vitamini tabletleri güne başlarken kullanmak enerji vermesi ve zindelik hissi için bir kaç günlük yorgunluk üzerine güzel bir takviye. Ayrıca sıcak ve soğuk hava gibi vücudu stres altına sokan durumlarda bağışıklık için de faydalı.
 
Her bir detaya bilgi dolu bir şekilde deginmişiniz. Müsaadenizle ilk yardım cantasi ile ilgili birkaç ekleme yapmak istiyorum.
Özellikle çantada en az 1 adet steril insülin enjektörü bulunmasını tavsiye ederim. Başınıza gelebilmesi muhtemel durumlardan; ayakkabıyı yanlış bağlama veyahut sert darbelerden dolayı doku yüzeyinde oluşabilecek su toplaması dediğimiz yada daha kötüsü kan toplaması (hematom) durumlarında içeriği steril bir şekilde boşaltmak ve ağrıyı gidermek için elzem bir malzeme. Bunu deneyimlemisligim var.
Elektrolit konusunda; özellikle sıcak havalarda yapılan faaliyetlerde çok elzem bir malzeme. Yurt dışında çokça yaygın bir şekilde tabletler bulunmakta, ancak ülkemizde maalesef çok dikkat edilmeyen bir olay. Ben yürüyüş esnasında genellikle ayrı bir mataranin içinde bir miktar şeker ve tuz karışımı olan bir su bulunduruyorum böylelikle bir yandan elektrolit desteği sağlamış oluyor ciddi manada etkili oluyor. Maalesef beslenme uzmanlarının uyarıları üzerine tuz kullanmaya aşırı bi şekilde karşı olup kullanmayan insanlar gördüm. Halbuki vücudun kaybettiği sodyumu yerine konması için mühim bir konu.
Faaliyet bitiminde kaybettiğimiz en önemli elementlerin biri de magnezyum ve potasyum. Bunları bazen yeterli miktarda alamıyoruz. Çok yorucu ve mineral kaybının olduğu günlerde muhakkak magnezyum tabletler alıyorum. Bu sayede kaslarda kalıcı kasılmalar ile kramp ve yorgunluk hissi önlenmiş oluyor.
Yine C vitamini tabletleri güne başlarken kullanmak enerji vermesi ve zindelik hissi için bir kaç günlük yorgunluk üzerine güzel bir takviye. Ayrıca sıcak ve soğuk hava gibi vücudu stres altına sokan durumlarda bağışıklık için de faydalı.
Teşekkürler eklediğiniz bilgiler için ilk yardim ciddi onemli bir konu ozellikle son zamanlarda 5 ayda 3 kisi hayatini kaybedince likya yolunda .. hazirlayabilirsem çok detayli isviçre çakisi gibi her duruma karsı kullanilabilecek yillardir da kullandigim bir ilkyardim listesi hazirlayacagim faydali olmasi açisindan Medeniyetten uzakta başımıza gelebilecek şeylerin sınırı yok .. Doğa ile şaka olmaz tedbirli olmak her zaman en iyisidir yakin zamanda hazirlarim ek bilgi eklemek isteyen arkadaslar varsa harika olur ilk yardim ve genel ekipmanlar hakkinda .
 
Bende en basit kampa bile giderken ilkyardım çantamı eksik etmem. içeriği belki yeterli değil ama yanımda bulunması güven veriyor. Aslında üzerine düşünüp güncelleme yapmam iyi olur.
@meteor evet outdoor sporlarinin cogun da yanimizda bu sekilde ilk yardim kitimizi hazir halde bulundurmak epey önemli dediginiz gibi başta güven veriyor. Kişi kendi ilk yardimcisi oluyor, kendi doktoru oluyor. Issız insan geçmeyen birçok bölge var doğada basimiza gelebilecek seyleri dusunmek gerekiyor özellikle tek başına iken bu soğukta olabilir yağmurda yaralanma da .
 
Bu saydığınız malzemeler ile birlikte çantanın toplam ağırlığı ne kadar oluyor?
Kesin bir şey söylemek zordur size , mevsime hangi parkuru yürüyeceğinize konforunuza önem vermeye patikanın durumuna hava durumuna kısacası farklı farklı şeylere bağlı ama 8-14 kg arası idealdir malzeme hafifledikçe pahalılaşır 30 gün kullanılacak malzemenin de 30 günden sonra sağ çıkması lazım fiyat performans giderseniz 12 14 kg civarı tutar kilogram yağmurluksuz ıslanırsınız üşürsünüz rüzgardan montsuz gece etrafta gezemezsiniz uyku tulumu hariç ısıtacak birşey olması gerekir çadırsız tulumsuz matsız zaten uyunulmaz kısaca size patikaya ve hava durumuna bağlı 8-14 kg idealdir .
 
Ne zaman gitsem illa gereksiz birkaç şey götürüyorum. En son yanıma bir sürü gereksiz elektronik, yastık, sandalye ve güneş enerjisi paneli aldım. Hiçbirini kullanmadım.
:) Sandalyeyi ben de alıp kullanmadım. Tamam hafif bir şeydi ama yine de boş yere 850 gram ve hacim taşıdım sırtta. Su ve gıdayı da hesap etmek önemli. Kişisel fikrim 15 kg'den sonrası eziyet başlıyor diyebilirim.
 
Herkese selamlar. Bu yıl Ekim ayında likya yolu yürüyüşü planlıyorum 15 gün sürecek ne kadar km yürüyebileceğini şimdiden kestiremiyorum.ama süre limitim var.
Önce kötü haberi vereyim :(
Hiking trekking deneyimim hiç yok.
Kamp geçmişim yok :(
İlk doğa yürüyüşüm olacak. Likya ile başlamam İlk etapta saçma gelebilir ama iyi haber olarak birkaç ayrıntı vereyim
53 yaşındayım 13 yıldır aktif koşu sporu ile ilgileniyorum.
15.000 km koşu geçmişim var hepsi de açık havada
Yaz kış farketmeksizin Ort 8-10 km / 2-3 kez/hf koşarım.
165 ve 61 kiloyum.güce değil enduransa dayalı spor yapıyorum
Hekimim .

Tüm bunları fikir vermeniz ve fikir sahibi olmanız için yazdım.

Taşıyabileceğim maksimum ağırlık 12 -14 kg olacak( Ağırlığımın %20-25i)

Hazırladığım ekipmanları paylaşmak isterim
-Deuter aircontack 45+10lt 1.6 kg
- loap st Moritz uyku tulumu -5 derece konfor 1,7 kg
- Z mat :400 gr termalite
-baton 7071 Alüminyum; 230X2 gr tungsten uçlu 135 cm
-Naturhike cloud up2 20d çadır :1,8 kg 3 mevsim
- yastık şişme dekatlon:50 gr
- oturma pedi alüminyum:15 gr
-victorinox swisschamp: 250 gr
-dekatlon şapka uv koruma enselikli :50gr
- buff
- yağmurluk The NF
-trekking bot gtx vibram (the NF)
- termal alt üst : yurt dışı/ profesyonel marka
- çorap vs
- Apple Watch ultra E-SIM
- powerbank 10.000
-Toaks 750ml/375ml titanyum mug: 150 gr 230 ml nurgaz Ocak /BRS 300 Ocak 25 gr
-çatal bıçak kaşık titanyum:25 gr
-Tabi giysiler polar üst , t shirt, çorap
Aklıma gelen bunlar
Tabi en önemlisi TEK olmayacağım
Bir ekibe eklemlenmeye çalışacağım.
Yukarıdaki listede editörün tüm listesini MAALESEF taşımam mümkün değil
Bu bilgiler ışığında önerilerini bekliyorum
Zira tecrübe parayla satın alınamaz
Çok değerli görüşlerinizi bekliyorum
Selamlar
 
Herkese selamlar. Bu yıl Ekim ayında likya yolu yürüyüşü planlıyorum 15 gün sürecek ne kadar km yürüyebileceğini şimdiden kestiremiyorum.ama süre limitim var.
Önce kötü haberi vereyim :(
Hiking trekking deneyimim hiç yok.
Kamp geçmişim yok :(
İlk doğa yürüyüşüm olacak. Likya ile başlamam İlk etapta saçma gelebilir ama iyi haber olarak birkaç ayrıntı vereyim
53 yaşındayım 13 yıldır aktif koşu sporu ile ilgileniyorum.
15.000 km koşu geçmişim var hepsi de açık havada
Yaz kış farketmeksizin Ort 8-10 km / 2-3 kez/hf koşarım.
165 ve 61 kiloyum.güce değil enduransa dayalı spor yapıyorum
Hekimim .

Tüm bunları fikir vermeniz ve fikir sahibi olmanız için yazdım.

Taşıyabileceğim maksimum ağırlık 12 -14 kg olacak( Ağırlığımın %20-25i)

Hazırladığım ekipmanları paylaşmak isterim
-Deuter aircontack 45+10lt 1.6 kg
- loap st Moritz uyku tulumu -5 derece konfor 1,7 kg
- Z mat :400 gr termalite
-baton 7071 Alüminyum; 230X2 gr tungsten uçlu 135 cm
-Naturhike cloud up2 20d çadır :1,8 kg 3 mevsim
- yastık şişme dekatlon:50 gr
- oturma pedi alüminyum:15 gr
-victorinox swisschamp: 250 gr
-dekatlon şapka uv koruma enselikli :50gr
- buff
- yağmurluk The NF
-trekking bot gtx vibram (the NF)
- termal alt üst : yurt dışı/ profesyonel marka
- çorap vs
- Apple Watch ultra E-SIM
- powerbank 10.000
-Toaks 750ml/375ml titanyum mug: 150 gr 230 ml nurgaz Ocak /BRS 300 Ocak 25 gr
-çatal bıçak kaşık titanyum:25 gr
-Tabi giysiler polar üst , t shirt, çorap
Aklıma gelen bunlar
Tabi en önemlisi TEK olmayacağım
Bir ekibe eklemlenmeye çalışacağım.
Yukarıdaki listede editörün tüm listesini MAALESEF taşımam mümkün değil
Bu bilgiler ışığında önerilerini bekliyorum
Zira tecrübe parayla satın alınamaz
Çok değerli görüşlerinizi bekliyorum
Aslinda ekipman konusu tamamen gideceğiniz mevsime gidiş amacina (fotograf ,kamp agirlikli yavaş ve müzeleri ören yerlerini görerek gezmek vs ) ise farkli sportif amaçlı ve hedef odakli vs ise farkli ekipmanlar götürmek gerekiyor bu tamamen kişiye ve amaca bagli ama şunu net olarak söyleyebilirim bu yaziyi epey önce yazmışım kamp odakli ve yeni dagcilik kamp trekking için düşünülebilecek ekipman listesi buna yakinolur tedbir her zaman önemli ama bazı gereksiz ekipmanlari da götürmek sakatlik su toplamasi gibi sorunlara davetiye çıkarmakta. En doğru cevap 2 gun deneyin baska bir yerde bu saydiklarinizi kendiniz karar verin kervan yolda dizilir diye bir laf var ya en iyisini kişi her zaman kendisi deneyerek öğrenir . Likya yolu da in cin geçmeyen biryer degil 5 6 gunde bir postaneden ağır ekipmanlarinizi kendinize kargolarsiniz kişi en iyisini kendi bilir .
 
Aslinda ekipman konusu tamamen gideceğiniz mevsime gidiş amacina (fotograf ,kamp agirlikli yavaş ve müzeleri ören yerlerini görerek gezmek vs ) ise farkli sportif amaçlı ve hedef odakli vs ise farkli ekipmanlar götürmek gerekiyor bu tamamen kişiye ve amaca bagli ama şunu net olarak söyleyebilirim bu yaziyi epey önce yazmışım kamp odakli ve yeni dagcilik kamp trekking için düşünülebilecek ekipman listesi buna yakinolur tedbir her zaman önemli ama bazı gereksiz ekipmanlari da götürmek sakatlik su toplamasi gibi sorunlara davetiye çıkarmakta. En doğru cevap 2 gun deneyin baska bir yerde bu saydiklarinizi kendiniz karar verin kervan yolda dizilir diye bir laf var ya en iyisini kişi her zaman kendisi deneyerek öğrenir . Likya yolu da in cin geçmeyen biryer degil 5 6 gunde bir postaneden ağır ekipmanlarinizi kendinize kargolarsiniz kişi en iyisini kendi bilir .
Teşekkür ederim, listeye bir adet baticon steril enjektör ucu spanç ekledim:)
 
Aslinda ekipman konusu tamamen gideceğiniz mevsime gidiş amacina (fotograf ,kamp agirlikli yavaş ve müzeleri ören yerlerini görerek gezmek vs ) ise farkli sportif amaçlı ve hedef odakli vs ise farkli ekipmanlar götürmek gerekiyor bu tamamen kişiye ve amaca bagli ama şunu net olarak söyleyebilirim bu yaziyi epey önce yazmışım kamp odakli ve yeni dagcilik kamp trekking için düşünülebilecek ekipman listesi buna yakinolur tedbir her zaman önemli ama bazı gereksiz ekipmanlari da götürmek sakatlik su toplamasi gibi sorunlara davetiye çıkarmakta. En doğru cevap 2 gun deneyin baska bir yerde bu saydiklarinizi kendiniz karar verin kervan yolda dizilir diye bir laf var ya en iyisini kişi her zaman kendisi deneyerek öğrenir . Likya yolu da in cin geçmeyen biryer degil 5 6 gunde bir postaneden ağır ekipmanlarinizi kendinize kargolarsiniz kişi en iyisini kendi bilir .
Pijama ve gece yatma çorabını hala gerekli buluyor musunuz acaba? Mesela yanımızda yedek merinos çorap varsa bir de ek olarak kalın çorap almak gerekir mi? Yanıma alt ve üst ince içlik alacağım buna rağmen pijama alt/üst almalı mıyım gibi sorular var kafamda.
 
Pijama ve gece yatma çorabını hala gerekli buluyor musunuz acaba? Mesela yanımızda yedek merinos çorap varsa bir de ek olarak kalın çorap almak gerekir mi? Yanıma alt ve üst ince içlik alacağım buna rağmen pijama alt/üst almalı mıyım gibi sorular var kafamda.
Craft marka termal içlik -alt üst -kullanıyorum çok soğuk havalarda .
Likya yolunda yanıma alıcam
Uyku tulumunda yatarken pijama niyeti
Hava soğursa akşam kampında içime
Extra çoraba gerek yok
 
Pijama ve gece yatma çorabını hala gerekli buluyor musunuz acaba? Mesela yanımızda yedek merinos çorap varsa bir de ek olarak kalın çorap almak gerekir mi? Yanıma alt ve üst ince içlik alacağım buna rağmen pijama alt/üst almalı mıyım gibi sorular var kafamda.
Bence gitmeden kafanizdaki gotureceginiz seylerle 2 3 gunluk bir aktivite yapin ve deneyin en iyi siz karar verirsiniz buna ama doğa yuruyusunden sonra temiz kiyafetlerle uyku tulumunda uyuması iyi olur Hafif bir pijama götürülebilir . Ama bir yandanda kiyafetleriniz vs hersey hergün duş alma imkani olmadigindan temiz birseyiniz kalmiyor . Dedigim gibi denerseniz en azindan 2 gunluk kamp treking gibi bir aktivitede en iyi cevaba kendiniz ulasirsiniz bence - 24 marttan sonra her parkur çok sicak olacaktir çok ısı veren eşyaya gerek olmayabilir antalya ve muğlada sonuçta likya yolu
 
Geri
Üst