Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Kışlık ceket tavsiyesi

panzer52

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar,foruma emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.Bu kadar çok bilgi ve tecrübeyi bu kadar kısa sürede aldığımı hatırlamıyorum.
Kış aylarında kullanmak için parka arayışına girdim.Sonra forumdan okuduklarımın etkisiyle kaz tüyü mont üstüne gore tex yağmurluk alma düşüncesine kapıldım.Fakat bir parka da aklım kaldı.iki seçenek arasında kaldım ve tavsiyelerinizi memnuniyetle karşılayacağım.

1. seçenek:Tnf trevail ceket,800 fil dolgulu
https://www.adrenalinoutdoor.com/The-North-Face-Trevail-Ceket_27465.html#0
başka sitelerde daha uygunlarını da araştıracağım
üstünede
Tnf apex flex gore tex ceket 3l kabuklu

https://www.makara.com.tr/THE-NORTH-FACE-APEX-FLEX-GORE-TEX-ERKEK-CEKET,PR-14841.html

2.seçenek:Tnf thermoball tric ceket

https://www.makara.com.tr/The-North-Face-M-Thrmbll-Tric-Jkt,PR-14898.html

ikincisi daha şık ve şehir kulanımı dau ygun ve daha ekonomik ama teknik olarak çok fark var mı?

Hafta sonu yürüyüş kamp ve bir kaç günlük kış kamplarında kullanacağım. Teşekkür ederim.

Öncelikle doğru ikincisi şehir kullanımına daha uygun, 3 in 1 diye anılan modellerden. Bu modelin içindeki elyaf montu ayrı kabuğu ayrı kullanabilirsiniz. Hatta TNF nin polarları ile de birlikte kullanabilirsiniz. Ancak bu modelde TNF dryvent malzeme kullanılmış ki bu dryvent konusunda pek olumlu şeyler duymadım. bizzat kullanmadığım için çok kesin konuşamayacağım ama hem su geçirmezliği hem de nefes alabilirliği için gerçekten çok olumsuz yorum dinledim/okudum. Bu aklınızda olsun.
İlk model ise hafif kullanışlı bir kaz tüyü ceket ve onu tamamlayan (bu kaz tüyü model tek başına su geçireceği için) bir gore-tex dış katman. Üstelik 3L gore-tex membran kullanılmış ki hem su geçirmezlik hem nefes alma konusunda dryvent ten fersah fersah iyi olduğunu söyleyebilirim. İlk linkteki kaz tüyü dolgulu ceket bildiğim kadarıyla çok kalın ve hacimli bir model değil, ama yinede kaz tüyü+üzerine ikinci linkteki dış katmanı üzerinde denemeden alma derim. Belki dış katmanı bir beden büyük alman gerekebilir.
Bütçe olarak ikinci seçenek daha uygun tabi ama olanak olsa ben ikinci kombinasyonu seçerdim. Özellikle bir kaç günlük kış kampında da kullanacağınızı söylediğiniz için.

Sn.Everhard teşekkür ederim birinci seçeneği değerlendirdim 800 fil kaz tüyü olması beni cezbetti.Sipariş verdim gelince de apex flex i sipariş vereceğim.Rengi içime sinmemişti bir tek ama doğa üstümüzdekilerin şıklığına ve rengine bakmaz tabiki.Bir kere al uzun yıllar kullan alışverişte temel prensibim o yüzden aklımda vadue vardı ama 2008 yılında cabelas com' dan aldığım 7 in 1 parkalar ve montlar hala duruyor ve kamuflaj desenli giyemiyorum o yüzden fazla bütçeyi açmak istemedim.Bir de ayakkabı konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Önce bir tecrübemi paylaşayım Keen saltzman bot aldım ve suya değdiği anda su içerde fakat hafif ve çok rahat bir bot.Su geçirmezlik ifadesi tamamen hikaye şimdi kış yürüyüşleri için ,Karadeniz'e uygun olacak şekilde dere geçişlerinde su almayacak ve karda da giyebileceğim gore tex ve vibram bot arayışı içersindeyim.3 model arasında tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

1)Han wag tatra gtx çok olumlu yorumlar var ama stoklarda yok sanırım.900 tl
http://www.hanwagturkey.com/trek/tatra-gtx/

2)Aku superalp gtx bot
http://www.magmaoutdoor.com/aku-superalp-nbk-gtx-ayakkabi 909 tl

3)Asolo tribe gtx 739 tl

http://www.magmaoutdoor.com/tribe-goretex-trekking-botu-6023

Dağcı değilim ama her koşulda kullanmak istiyorum ve Tdf'nin temel eğitimlerine katılmayı planlıyorum.3.'sü hakkında açıldığına dair birkaç yorum okudum ve eski bir seri sanırım.Asolo'nun sitesinde yok.Teşekkür ederim.

Tekrar merhaba,
Öncelikle Karadeniz de hele kaçkarların kuzey tarafında yani karadeniz tarafında kuru kalmak epey zor bir mesele. Sürekli ıslak olan çayırlık zeminde yürüdükçe belirli bir süre sonra sanırım sarı inşaat çizmesi dışında her bot su geçirmeye başlıyor. En azından benim deneyimlerim öyle oldu :)
Bot konusunda en temel tavsiyem hangi marka olursa olsun yekpare deriden olan modellerin tercih edilmesi olacaktır. Ne kadar az dikiş, o kadar iyi su geçirmezlik diye düşünüyorum. Han wag hiç kullanmadığım çevremde de kullanan olamayan bir marka. Hatta itiraf edeyim 95 yılından beri doğa sporlarının içinde olan biri olarak daha 1-1,5 yıl önce ilke defa adını duyduğum bir marka. Benim eksikliğim olsa gerek. Bundan dolayı Han wag ile ilgili herhangi bir yorumda bulunamayacağım. gelelim Aku ve asolo ya ikisi de kendini kanıtlamış İtalyan markaları. Asolo benim iki farklı modelini kullandığım halen daha da kullanmaya devam ettiğim bir marka. İşin aslı hiçbir olumsuzluğuyla karşılaşmadım. Hem sağlamlar gerçekten yıllarca taş gibi kalıyor, hemde rahatlar. Aku da kendim bizzat kullanmamakla birlikte çevremde kullanımını gözlemlediğim ve olumsuz pek te birşey işitmediğim bir marka. Linkteki model hem az dikişli, hem de tam çarşak bantlı olması açısından da gayet iyi görünüyor. Asolo tribe de gerçekten iyi bir bot, hem yekpare deri hemde burun kısmı bantlı. Bu çarşak bantları botların gerçekten ömürlerini uzatıyor. Sadece tahmin olarak şunu da ekleyeyim, asolo nun biraz daha sert olma olasılığı var. Bunu olumsuz bir özellik olarak söylemiyorum bu arada. Ben olsam Aku ya da Asolo arasında bir tercih yapardım.
Bir de son olarak eklemek istediğim son cümlenizde her koşulda kullanmak istiyorum yazmışsınız. Bu bot da dahil doğa sporları malzemelerinin çoğu için bence yanlış bir düşünce. Bütçe konusunu kesinlikle göz ardı etmiyorum yanlış anlaşılmasın tüm malzemeler çoğumuz için servet değerinde. Ama örneğin yukarıdaki botlardan birini yazın kuru havada yapacağınız bir etkinlikte kullanmak hem ömrünü azaltacak hem ayağınızı yoracaktır. Örneğin bahar yada yaz başında likya veya karya yolu gibi rotalarda bu tarz botlar yerine aproach shoe (yaklaşım ayakkabısı) yada daha hafif ve ince bir trekking botu kullanmak daha iyi bir seçim bence. Benzer durum çadır, tulum, çanta gibi malzemeler içinde geçerli kanımca. Hangisini tercih ederseniz güle güle kullanın.

Teşekkür ederim Sn. Everhard.Öncelikle yanlış ifade ettiğim bir cümlemi düzelteyim.Bot için kullandığım 'her koşulda'ifadesini kış şartlarında her koşulda diyecektim.Ayağımı soğuk tutan keen saltzman sanırım yazlık veya yaklaşım ayakkabısı. Sabırsız davranıp aldığım Tnf trevail ceket 20 cm yırtık geldi başka bir başlıkta bunu da kunuşabiliriz yıllardır alışveriş yaparım güvenilir esnaf çok ama çok az.Bota gelince Asolo da dikiş daha az sanki ama çarşak bantı yanlarda yok ama asoloyu değerlendireceğim.Karedeniz'e en uygun neopran çizmeler ama en ufak bir dikenli tel geçişinde deliniyor ya da ben özensiz kullanıyorum. Bir de bayramda dağcılık kulubuzle yapacağımız hafta sonu etkinliği için çadır alacağım kış etkinliklerine katılamadım kışın da kullanabileceğim ama üstadın da yazısından çıkarttığım üzere hafif bir çadır istiyorum.3 veya dört mevsim hafif ve dayanıklı.Kışın iki defa yaylada karda kış kamplarımız oluyor ve isteyen zirve yapıyor 2300mt o yüzden karda dayanıklı bir çadır tavsiye istesem çok mu olmuş olurum acaba.Daha doğrusu tatonka grönland 2 çadırı nasıl bilirsiniz şu an gayet uygun.Teşekkür ederim.

https://www.karspor.com.tr/tatonka-gronland-2-cadir-8743

Ben olsam bende Asolo yu değerlendirirdim. Umarım memnun kalırsınız.
Bahsettiğiniz çadıra gelince; öncelikle kullanmadım, etrafımda da görmedim ama nihayetinde Tatonka. Çantaları kadar başarılı ise bu model de çok iyidir diye düşünüyorum. Bir de bu tarz markalarda (TNF, Tatonka, Black Diamond, Big Agnes, MSR.... vs.) hele ki bu tarz markaların giyim dışında kalan, ekipman sınıfında olan ürünlerinde indirim çok ender karşılaşılacak bir durum. Üstelik paylaştığınız model %50 gibi ciddi bir indirime girmiş. Markaya olan güvenimden kaynaklı alınır direk diyeceğim ama bir parça ağır geldi bana (2 kişilik ve 3100 gr). Birde paketli boyutu çanta içinde taşımaya pek elverişli değil.
Bahsettiğiniz irtifalarda bence gönül rahatlığı ile Naturehike çadırları kullanabilirsiniz. Ağırlığı bu Tatonka'nın yarısı kadar, paket hacmi de öyle. Üstelik daha ucuzlar. Bi değerlendirin derim. Neredeyse tüm modellerinin değerlendirildiği inceleme yazısı var sitede, ayrıca özel olarak iki modelin de ayrı yazılarda incelemesi mevcut.

Ya bir de atlamışım. TNF nin ceketi nasıl 20 cm yırtık geldi. Yok artık. göz göre göre bu şekilde göndermediklerine, kargo sırasında hasar oluştuğuna inanmak istiyorum. Değilse forumun şikayet bölümüne başlık açabilirsiniz bence

Sn everhard,ben yine aceleci davrandım ve tatonka narvik 3 çadırı sipariş verdim. Grönland 2 ile aynı ağırlıkta 2.80 -3.10 kg ve aynı malzeme özekliklerine sahip üstelik bir kişi fazla bunu ailemle yapacağım veya kamp merkezine araba ile ulaşım imkanı olan kamplarda değerlendiririm.Yarı fiyatına inmesi beni cezbetti.Balıkçılık,avcılık ve en son kamp ve dağcılık faaliyetlerimde şunu çok geç farkettim malzemelerin kalitesini faaliyetlerimizi artırdıkça artırmalıyız.Bir miktar bütçe ayırmıştım.Bununla deuter aircontct pro 85 litre(evet çok ağır ama pişman değilim.)Asolo Tribe bot ,Fjall raven karl pro pantolonve tatonka narvik 3 çadır aldım.Bir de Tnf trevail moont var tabiki bunu deuter çanta aldığım yerden aldım ve sökük geldi daha doğru tabirle.
İadeye gönderdim bu gibi şeyler olabiliyor ama işin ilginç tarafı mont ellerine ulaşmadan beni arayıp 'bizim size yırtık mont göndermemiz imkansız'ifadesini kullandılar buradan çıkan anlam gayet net ve daha ürünü görmeden hükmü vermişler zaten.Çözülmesi için birkaç adım attım beklemedeyim,çözülürse de meseleyi kapatacağım.Alışverişe fazla meyilli bir insan olarak şunu gayet net söylemek isterim sıkıntı yaşadığım tek alan outdoor sektörü,bu belki başka bir başlık altında açılıp uzun uzun değenlendirelebilir. Yıllardır alışveriş yaptığım güvenilir olarak bilinen firmalar bile arada defolu ürün gönderebiliyor.Ama ürünlerine sahip çıkıyorlar tabi ki.Ha hiç sıkıntı yaşamayacağın,sınırsız güvendiğin bir firma var mı dersen evet var.Cabelas.com 2000'den beri alırım ürünlerde imlek,ip fazlası bile yok iade zaten sıkıntı değil ve kısa sürede elinde.Allah bozmasın.

Son düzenleme:
Sn everhard,ben yine aceleci davrandım ve tatonka narvik 3 çadırı sipariş verdim. Grönland 2 ile aynı ağırlıkta 2.80 -3.10 kg ve aynı malzeme özekliklerine sahip üstelik bir kişi fazla bunu ailemle yapacağım veya kamp merkezine araba ile ulaşım imkanı olan kamplarda değerlendiririm.Yarı fiyatına inmesi beni cezbetti.Balıkçılık,avcılık ve en son kamp ve dağcılık faaliyetlerimde şunu çok geç farkettim malzemelerin kalitesini faaliyetlerimizi artırdıkça artırmalıyız.Bir miktar bütçe ayırmıştım.Bununla deuter aircontct pro 85 litre(evet çok ağır ama pişman değilim.)Asolo Tribe bot ,Fjall raven karl pro pantolonve tatonka narvik 3 çadır aldım.Bir de Tnf trevail moont var tabiki bunu deuter çanta aldığım yerden aldım ve sökük geldi daha doğru tabirle.
İadeye gönderdim bu gibi şeyler olabiliyor ama işin ilginç tarafı mont ellerine ulaşmadan beni arayıp 'bizim size yırtık mont göndermemiz imkansız'ifadesini kullandılar buradan çıkan anlam gayet net ve daha ürünü görmeden hükmü vermişler zaten.Çözülmesi için birkaç adım attım beklemedeyim,çözülürse de meseleyi kapatacağım.Alışverişe fazla meyilli bir insan olarak şunu gayet net söylemek isterim sıkıntı yaşadığım tek alan outdoor sektörü,bu belki başka bir başlık altında açılıp uzun uzun değenlendirelebilir. Yıllardır alışveriş yaptığım güvenilir olarak bilinen firmalar bile arada defolu ürün gönderebiliyor.Ama ürünlerine sahip çıkıyorlar tabi ki.Ha hiç sıkıntı yaşamayacağın,sınırsız güvendiğin bir firma var mı dersen evet var.Cabelas.com 2000'den beri alırım ürünlerde imlek,ip fazlası bile yok iade zaten sıkıntı değil ve kısa sürede elinde.Allah bozmasın.

Yurtdışı satış fiyatı neredeyse 400 euro. Çok güzel bir çadır almışsınız. Belki sırtta taşımak için ağır olabilir, ancak ailenizle kamp yerine arabayla gittiğinizde hem kurulumu kolay hem de rüzgara dayanıklı bir çadırınız olmuş.

Yazın kullanacaksanız üzerine gölgelik olması için branda veya sera gölgeleme filesi gerin. bu tip çadırların kumaşları oldukça narin oluyor. silikon kaplamaları güneş altında uv ışınlarından etkilenip dökülebilir.

Teşekkür ederim sn Alaattinin kafa lambası.Çadırı hafif bir dört mevsim çadır alana kadar bütün etkinliklerimde kullanacağım.Çok da kolay kurulmuyor ama güzel bir çadır.Zemini çok ince altına sanıyorum bir şey sermem gerekiyor.Bir de asolo tribe bot alacak arkadaşlara sesleneyim depoda kalmaktan sanırım süet biraz yıpranmış 5 tane baktım hepsi aynı idi.Hoşçakalınız

Geri