Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Kış ve doğa yürüyüşleri için BOT tavsiyesi

bvrakgvnay

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim , aynı konuyu açmamak için baya bi bakındım foruma ama kafamdaki soruya cevap verebilecek tarzda benzer bi konu bulamadım . Bi süredir kaydırmaz tabanlı , su geçirmez ve sıcak tutacak hem ofiste hemde doğa yürüyüşlerinde giymek için ayakkabı arayışındayım .The Northface Litewave Fastpack Mid GTX outdoor bot satın aldım ama çok pişmanım hiç memnun kalmadım çünkü bırakın karı yağmurlu havalarda her türlü zeminde çok aşırı kayıyor resmen nefret ettim sadece kuru ve az nemli havalarda giyebiliyorum .Vibram Arctic Grip yada benzer teknolojiye sahip ayakkabılara baktım ama Merrell marka çıkıyo , Merrell içinde bu forumda okuduklarım kadarıyla hiç seven yada beğenen yok çok fazla şikayet var hakkında . Acaba sizlerin bu konuda belirttiğim kriterlere uygun önerebilecekleri bir BOT varmıdır ? Marka fiyat farketmez .

taban konusundaki şikayetini şimdi fark ettim. vibram tabanlarım tümü şehir içinde ıslak havalarda, özellikle fayans üstünde kaydırır. ben şahsen ıslak havada şehir içinde yürürken her zaman tedirgin oluyorum. bunlar sonuçta arazide giymek için tasarlanmış. yanlış yapan biziz aslında.

Cevabınız için teşekkürler , aslında ben kullanıcı deneyimi odaklı direkt marka ve model olarak tavsiyelere odaklı sormuştum hani direkt olarak örneğin şu kadar süredir kullanmaktayım ve şu şu noktalarda memnun şu konuda şikayetçiyim tarzında . Mesela sizin tercihiniz nedir ? Daha çok arazi odaklı düşünebilirsiniz , ofiste giyim olayı çok opsiyonel bi durum aslında .

Vibram tabanlarin cok büyük cogunlugu B ve C tipi bozuk tip arazilar icin tasarlanan tabanlar. Bu tabanlar sehir ici kullaniminda olmasi gereken taban sertliklerinden daha fazla sertlige sahip olduklari icin, sehir ici kullanimina uygun degildir. Ciddi bir arayista bir botun hem sehirde hem arazide calismasi mümkün degil. 4-5 yol kosuluna göre, yine o cesitte kategoriler bulunuyor.
Bir de faaliyet alani tam anlatilmamis, kis da nasil bir kis, kar var mi, yoksa sadece yagmur, camurlu ortamlar mi, iklim iliman mi, sert mi?
Aslinda Alaattinin Kafa Lambası epey iyi bilgi islemis yazdigi makalede, neyin arandigi konusunda yol gösterici olabilir.

Bütce siniri konmamis, o zaman bot olarak ben La Sportiva Boulder X Mid ortaya atayim. Bileksiz tipi "Boulder X"
Bir de La Sportiva TX4 GTX Mid.
Hafif, iyi tutuslu ve klasmaninda, begendigim iyi not verdigim botlar arasinda. Hafif ve orta dereceli etaplara uygun, agir kis kosullari icin uygun degildir.
Daha cok farkli modeller önerebilirdim ama ne istendigini tam kestirip nokta atisi yapamiyorum.

Son düzenleme:
Eyvallah @Everhard. La Sportiva'nin marka olarak begendigim bir diger özelligi ise, maalesef ülkemizde bulunmuyor ama avrupada belli ülkelerde resmi yetkili servisligini veriyor, onlara malzeme sagliyor. Taban ve carsak bantlari ort seker fiyata yenileniyor. Taban degisimi belli basli 6-7 marka yetkili servislik verse de, carsak bantli modeller icin destek vermesi, bunu saglamasi bildigim markalarin icinde daha öne cikiyor.

Son düzenleme:
Herkese merhaba, bende bir tavsiye desteği rica edeceğim. Asolo Alta Via GTX ve Bestard Makalu New arasında kaldım. Bu iki bot hakkında varsa bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Alacağım botun türkiyedeki tüm dağlara kış faaliyetleride dahil olmak üzere çıkarmasını bekliyorum. Farklı tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşırmısınız. Fiyat max. 1.500 TL. Peşinen tşk ederim.

Herkese merhaba, bende bir tavsiye desteği rica edeceğim. Asolo Alta Via GTX ve Bestard Makalu New arasında kaldım. Bu iki bot hakkında varsa bilgilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Alacağım botun türkiyedeki tüm dağlara kış faaliyetleride dahil olmak üzere çıkarmasını bekliyorum. Farklı tavsiyeleriniz varsa lütfen paylaşırmısınız. Fiyat max. 1.500 TL. Peşinen tşk ederim.

Asolo'da sentetik malzeme kullanılmış. Bu da daha iyi soluduğu ve daha hafif olduğu anlamına geliyor. Çoğu üretici dağcılık botlarında daha çok sentetik malzemeye yer vermeye başladı. Tek parça deriden mamul Bestard kötüdür anlamında söylemiyorum. Fakat Asolo'nun belirtmiş olduğunuz modelinin böyle bir avantajı olduğunu düşünüyorum.

Geri