Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Ekipman değişikliği hakkında fikrinizi almak istiyorum

Merhabalar. Şu an Quechua Forclaz 60 Litre çanta, f&b 2 çadır ve evolite ocean - 18 tulum kullanıyorum. Fakat özellikle çanta ve çadırdan memnun değilim.

Öncelikle çantadan başlamak istiyorum. Uzun yürüyüşler yaparak kamp alanına ulaşıyorum. Litresi benim için gayet ideal, büyütmek gibi bir derdim yok. Aklımda timberline elan 60 almak var bu fiyat bandında önerebileceğiniz bütün seçeneklere açığım.

Çadır konusuna gelince çadır terlemesi çok fazla oluyor. Havalandırması çok kötü bir çadır. Verdiğim parayı gerçekten hak etmediğine inanıyorum. Tamamen festival amaçlı bir çadır başka bir şey değil. 4 mevsim kullanabileceğim bir çadır istiyorum. Bazen dağ tırmanışları da yapıyorum ama öyle 5 mevsim çadır gerektiğini düşünmüyorum sonuçta Everest'e, K2'ye tırmanmıyorum. Aklımda Husky Bizam var fakat gereksiz ağır bir çadır. Aynı ürünü Evolite Turtle olarak üretmiş ve 700 gram daha hafif. Aslına bakarsanız Naturehike Cloud Up 2 istiyorum fakat hem Çinden alacağım için tereddütlerim var hem de kış ve dağ koşullarına ne kadar dayanır bilemiyorum.

Tuluma gelince tulumdan memnunum fakat bahar aylarında. Kışlık bir tulum istiyorum. Kaz tüyü almaya param yetmeyeceği için aklımda pinguin expert - 37 ve husky anapurna - 28 var. Başka önerileriniz varsa açığım. Bu ikisi arasında seçim yapamıyorum ama.

Bir de bot alma planım var. Aklımda Aku trekker lite II var ve sitede okuduğum incelemede çok iyi övgüler var. Bu fiyat bandında olan başka bir bot önerir misiniz? Yoksa bu kafi mi dersiniz?

Yazı biraz uzun oldu kusuruma bakmayın lütfen ayrı ayrı konu açmaktansa hepsini tek konuda yazmak daha iyi olur diye düşündüm.

şu ekonomik durumda kimseye "şunu al" diyesim gelmiyor. az önce marketteydim. çeşit olsun diye biri 600 gram diğeri 400 gram iki farklı peynir aldım. kasada ikisinin toplamı 100 lira olunca kendime geldim. iade ettim tabi. gitmiş memleket gürültüye arkadaş bu ne ya.

sen de borca harca girme, elindeki malzemelerin kıymetini bil. şurada hayati tek malzeme uyku tulumu, belki bir de yürüyüş botu.

"durumum iyi, peyderpey alırım" diyecek olursan malzemeleri bir anda komple değiştirip alt segment ürünler alacağına, battı balık yan gider deyip önce trekkinn'den the north face green kazoo, tekrar durumun rahatlayınca iyi bir bot (trekker lite iyidir), sonra iyi bir çadır.. bu şekilde gidersin.

Benim de tavsiyem özellikle çanta konusunda letgo ya bakmanız, ben geçen ay sıfır kondisyonunda bir deuter çantayı uygun fiyata letgo dan aldım. Aceleniz yoksa fırsat kovalayın derim.

şu ekonomik durumda kimseye "şunu al" diyesim gelmiyor. az önce marketteydim. çeşit olsun diye biri 600 gram diğeri 400 gram iki farklı peynir aldım. kasada ikisinin toplamı 100 lira olunca kendime geldim. iade ettim tabi. gitmiş memleket gürültüye arkadaş bu ne ya.

sen de borca harca girme, elindeki malzemelerin kıymetini bil. şurada hayati tek malzeme uyku tulumu, belki bir de yürüyüş botu.

"durumum iyi, peyderpey alırım" diyecek olursan malzemeleri bir anda komple değiştirip alt segment ürünler alacağına, battı balık yan gider deyip önce trekkinn'den the north face green kazoo, tekrar durumun rahatlayınca iyi bir bot (trekker lite iyidir), sonra iyi bir çadır.. bu şekilde gidersin.

Hocam sorun şurada ki öğrenciyim ve o tarz yüksek bütçeli malzemeleri alamam. Aslına bakarsanız bunları bile teker teker alacağım. Önceliğim çanta ve bot bu ikisi benim için çok önemli çünkü belimde sağlık problemlerim var. O yüzden bir an önce değiştirmek istiyorum. Bota gelince bu bot yerine decathlondaki botlardan alıp kalan parayı da başka bir malzemeye harcamayı bile düşünüyorum artık gerçekten fiyatlar iyice uçtu ülkede.

Benim de tavsiyem özellikle çanta konusunda letgo ya bakmanız, ben geçen ay sıfır kondisyonunda bir deuter çantayı uygun fiyata letgo dan aldım. Aceleniz yoksa fırsat kovalayın derim.

Timberline elan 70 litre gördüm 300 TL'ye. İyi gibi duruyor fakat 70 litre olması düşündürdü beni çok büyük olurmuş gibi.

Gökhan selam,
Yazina dair farkli bakis acisi ile bir kac sey söylemek isterim. Yani bütcen kisitliyla, en önem arz edenlere yönelsen bence iyi olur.

F&B cadir agirdir ama benim günes alti yürüyüs gerektirmeyen zamanlarda kullandigim model. Havalandirma konusunda cok sik yapilan bir hata var acaba o senin gözünden kacmis olabilir mi? Cadirin dis tentesinin uclari ic tenteye degmeyecek sekilde gergin ve mümkün oldugunca aciga sabitlenmesi gerekiyor. Bu sekilde hava sirkülasyonu saglanabiliyor. Seni rahatsiz eden sadece havalandirmaysa, anlattigim sekilde denemediysen, denemeni öneririm. Bosuna masraf etmemis olursun. Yani esasen olay hafiflik olsaydi o zaman NK gibi bir cadira bakabilirdin.

Quechua Forclaz 60 cantasinda seni rahatsiz eden nedir? Timberline Elan 60'i neden tercih etmek istiyorsun? Benim nazarimda iki canta da ayni. Yani ülkemizde bir cok ekipmana oldugu gibi cantalara da fevkalade hatali bir yaklasim var. Millet sirtim rahat etsin diye 2 - 3 kiloluk cantalarla geziyorlar, haberleri yok.

Uyku tulumu icin öneride bulunamayacagim.

Fakat kisitli bütceyi göz önüne alirsak eger nacizane tavsiyem Alaattinin Kafa Lambası söyledigi gibi bir öncelik siralaman olsa güzel olur. En önemli olanlari öncelige alip, cok da zorunluluk hali getirmeyen seylerden elindeki olanlari simdilik kullanabilirsin.

Ekipmanlarda düzenleme yapmak istiyorsan, birinci öncelik özellikle soguk mevsimlerde yapilacak aktiviteler icin mutlaka hava sartlarini rahatlikla karsilayacak bir uyku tulumu edinmen. Ikinci en önemli husus seni yollarda perisan etmeyecek bir bot belirlemen. Canta ve cadir olaylari cok cok sonra gelen, konfora dair seyler. Esasen hafiflik beklentisi disinda cadir ve cantada bence konfora hitap eden, sayilanlarin disinda cok önem arz eden seyler degil.

Son düzenleme:
Gökhan selam,
Yazina dair farkli bakis acisi ile bir kac sey söylemek isterim. Yani bütcen kisitliyla, en önem arz edenlere yönelsen bence iyi olur.

F&B cadir agirdir ama benim günes alti yürüyüs gerektirmeyen zamanlarda kullandigim model. Havalandirma konusunda cok sik yapilan bir hata var acaba o senin gözünden kacmis olabilir mi? Cadirin dis tentesinin uclari ic tenteye degmeyecek sekilde gergin ve mümkün oldugunca aciga sabitlenmesi gerekiyor. Bu sekilde hava sirkülasyonu saglanabiliyor. Seni rahatsiz eden sadece havalandirmaysa, anlattigim sekilde denemediysen, denemeni öneririm. Bosuna masraf etmemis olursun. Yani esasen olay hafiflik olsaydi o zaman NK gibi bir cadira bakabilirdin.

Quechua Forclaz 60 cantasinda seni rahatsiz eden nedir? Timberline Elan 60'i neden tercih etmek istiyorsun? Benim nazarimda iki canta da ayni. Yani ülkemizde bir cok ekipmana oldugu gibi cantalara da fevkalade hatali bir yaklasim var. Millet sirtim rahat etsin diye 2 - 3 kiloluk cantalarla geziyorlar, haberleri yok.

Uyku tulumu icin öneride bulunamayacagim.

Fakat kisitli bütceyi göz önüne alirsak eger nacizane tavsiyem Alaattinin Kafa Lambası söyledigi gibi bir öncelik siralaman olsa güzel olur. En önemli olanlari öncelige alip, cok da zorunluluk hali getirmeyen seylerden elindeki olanlari simdilik kullanabilirsin.

Ekipmanlarda düzenleme yapmak istiyorsan, birinci öncelik özellikle soguk mevsimlerde yapilacak aktiviteler icin mutlaka hava sartlarini rahatlikla karsilayacak bir uyku tulumu edinmen. Ikinci en önemli husus seni yollarda perisan etmeyecek bir bot belirlemen. Canta ve cadir olaylari cok cok sonra gelen, konfora dair seyler. Esasen hafiflik beklentisi disinda cadir ve cantada bence konfora hitap eden, sayilanlarin disinda cok önem arz eden seyler degil.

Çadırı dediğin gibi kullanıyorum. Her şeyini tam anlamıyla yaparak kuruyorum. Aslında çadır anlamında net bir değişikliğe gitmek istediğim söylenemez. Terleme yapsa bile kullanabiliyorum sorun yapmıyor. Çadırı değiştirmek istememin nedeni sadece terleme değil aynı zamanda ağırlık unsuru da var işin içinde.

Çantaya gelince birkaç arkadaşım easyfit ve timberline kullanıyor diğerlerini denediğimde kendi çantam sanki normal okul çantası taşıyormuşum gibi geliyor. Acaba ayarını mı yanlış yapıyorum diye araştırdım fakat boy ve kiloma göre olması gereken ayarda. Timberline çantaların sırt sisteminin daha iyi olduğu söyleniyor genel olarak o yüzden timberline istiyorum.

Öncelik olarak kendime tulum ve botu alıyorum fakat iyi bir şey almak gerçekten çok zor şu zamanda. Hele ki öğrenciyken daha da zorlaşıyor. Aku botu almak istiyorum fakat 800 TL çok pahalı bir fiyat. Acaba onun yerine Decathlondan normal bir su geçirmez bot mu alsam diye düşünmeye bile başladım.

Cadir konusunda o zaman daha hafif bir model alabilirsin. Fakat büceni asabilecegi icin kendi tecrübe ettiklerimden örnek veremiyorum. Yazdigin Husky Bizam'i maalesef tanimiyorum.
Canta konusunda samimiyetimle söyleyebilirim ki, Forclaz ile Elan arasinda bir fark göremedim. Yani sirf tasarimi icin bir daha canta almak, daha önemli seyleri almak varken, bunu sen daha iyi degerlendirebilirsin, ben sadece fikir vermeye calisiyorum. Esasen cantalarda konfor denilen sey, hic de öyle zannedildigi gibi cikinti süngerler yapip, ortopedik havasi varmis ürün yapmak degil. Suan canta kullanimi Avrupada, Amerika'da, uzak Asya'da bambaska boyutlara girmis durumda. Esas olan cantanin da hafif olmasi, uzun yollardaki toplam yükü azaltarak konforu yakalamak daha önemli. Yük hafifleyince, sirtta özel sünger cikintilara da fazla gerek kalmiyor.

Söyle örneklendireyim, ileride bu yaziyi okuyabilecekleri de düsünerek.

Almayi düsündügün canta Timberline Elan 60lt, 1900g agirliginda, ben uzun etaplarda 75lt canta kullaniyorum ve agirligi 1230g, daha kisa etaplarda kullandigim 52 lt'lik cantam var agirligi 960g. Yükünü hafiflestirdikce, o ekstra agirliga sepep olan sirta dayanan ekstra kabarik süngelere de pek gerek kalmiyor. Özetle sirt agrilarina neden olan cantalardan ziyade, icindeki agirligin fazlaligi oluyor. Ama model hosuna gitmistir, elindekinden bikmis olabilirsin, o zaman alirsin keyifle de kullanirsin. Almadan önce, bir arkadasinda o varsa onu yükleyip denemeni öneririm. Bir bak bakalim arada fark var mi diye. Fakat seni rahatsiz eden seyler yeni cantada da seni yine bulabilir.
Bir cuval ve bu cuvala sirtini dayamak icin düz sabitledigin mat ile birlikte bile konforlu bir canta olur. Yük hafif olsun bir de keyifler yerinde olsun, cuvaldan yapilmis canta ile bile muazzam keyifli yolculuk yapilabilir.

Decathlon'un ayakkabi, botlari, hic fena sayilmayacak ürünler, gayet is görür ekipmanlar. Yani hic marka popülizmine kapilmadan, ordaki ürünlerde de benzer ihtiyaclarini karsilayabilirsin.

Son düzenleme:
Cadir konusunda o zaman daha hafif bir model alabilirsin. Fakat büceni asabilecegi icin kendi tecrübe ettiklerimden örnek veremiyorum. Yazdigin Husky Bizam'i maalesef tanimiyorum.
Canta konusunda samimiyetimle söyleyebilirim ki, Forclaz ile Elan arasinda bir fark göremedim. Yani sirf tasarimi icin bir daha canta almak, daha önemli seyleri almak varken, bunu sen daha iyi degerlendirebilirsin, ben sadece fikir vermeye calisiyorum. Esasen cantalarda konfor denilen sey, hic de öyle zannedildigi gibi cikinti süngerler yapip, ortopedik havasi varmis ürün yapmak degil. Suan canta kullanimi Avrupada, Amerika'da, uzak Asya'da bambaska boyutlara girmis durumda. Esas olan cantanin da hafif olmasi, uzun yollardaki toplam yükü azaltarak konforu yakalamak daha önemli. Yük hafifleyince, sirtta özel sünger cikintilara da fazla gerek kalmiyor.

Söyle örneklendireyim, ileride bu yaziyi okuyabilecekleri de düsünerek.

Almayi düsündügün canta Timberline Elan 60, 1900g agirliginda, ben uzun etaplarda 75lt canta kullaniyorum ve agirligi 1230g, daha kisa etaplarda kullandigim 48 lt'lik cantam var agirligi 960g. Yükünü hafiflestirdikce, o ekstra agirliga sepep olan sirta dayanan ekstra kabarik süngelere de pek gerek kalmiyor. Özetle sirt agrilarina neden olan cantalardan ziyade, icindeki agirligin fazlaligi oluyor. Ama model hosuna gitmistir, elindekinden bikmis olabilirsin, o zaman alirsin keyifle de kullanirsin. Almadan önce, bir arkadasinda o varsa onu ykleyip denemeni öneririm. Bir bak bakalim arada fark var mi diye. Fakat seni rahatsiz eden seyler yeni cantada da seni yine bulabilir.
Bir cuval ve bu cuvala sirtini dayamak icin düz sabitledigin mat ile birlikte bile konforlu bir canta olur. Yük hafif olsun bir de keyifler yerinde olsun, cuvaldan yapilmis canta ile bile muazzam keyifli yolculuk yapilabilir.

Decathlon'un ayakkabi, botlari, hic fena sayilmayacak ürünler, gayet is görür ekipmanlar. Yani hic marka popülizmine kapilmadan, ordaki ürünlerde de benzer konforu rahatlikla alabilirsin.

Çok teşekkürler cevap için. Timberline'ı istememin sebebi forumda okuduğum yorumlar. Çağatay bey ve Everhard Forclaz'ın tercih edilmesi yerine Timberline'ın daha iyi bir seçim olacağını söylemişler başka bir konuda. Aynı zamanda elimdeki çantayı da çıkarabileceğim için çok da büyük bir fark ödemeyeceğim o yüzden de değiştirme taraftarıyım aslında.

Çok teşekkürler cevap için. Timberline'ı istememin sebebi forumda okuduğum yorumlar. Çağatay bey ve Everhard Forclaz'ın tercih edilmesi yerine Timberline'ın daha iyi bir seçim olacağını söylemişler başka bir konuda. Aynı zamanda elimdeki çantayı da çıkarabileceğim için çok da büyük bir fark ödemeyeceğim o yüzden de değiştirme taraftarıyım aslında.

Rica ederim, biraz bilgi aktarmaya calistim. Evet, eger dostlarimiz cantayi taniyorlarsa daha saglikli yorum yapabilirler. Elindekini satabiliyor ve fazla da masraf cikarmadan degistirebiliyorsan, neden olmasin.

Son düzenleme:
tulum için maksimum bütçe yazabilir misin daha nokta atışı tavsiyeler verelim.

Aslında önce 750 TL civarı bir fiyat düşünüyordum. Fakat sizin tavsiyeniz dinlemek çok mantıklı geldi. Çünkü şimdi alacağım sentetik tulum 2 kg civarı olacak belki de daha fazla o yüzden üstüne para biriktirip Kaz tüyü tulum almak mantıklı trekkinn.com'dan. O yüzden söylediğiniz TNF green kazoo tulumu düşünüyorum. Ya da Marmot Never Summer'da iyi gibi duruyor. Arasındaki farklı tam olarak anlayamadım eğer varsa beni bilgilendirebilirseniz çok sevinirim veya yurtdışından bu fiyat bandında alabileceğim başka tulum varsa aklınızda önerilere açığım.

Çanta konusunda başka bir konuda Timberline için çok iyi bir çanta olduğunu söylemişsiniz. Bu konuda hala aynı fikirde misiniz acaba? Çünkü şu an çok büyük bir masrafa girmeden Timberline Elan 60 alma ihtimalim var. Sizce bu ihtimali değerlendirmek iyi olur mu? Tek amacım ekipman yenilemek değil aynı zamanda biraz da olsa yükünü hafifletmek de istiyorum.

Ekli dosyayı görüntüle husky_sulphur_canta.jpg

yukarıda 2010 yılında çektiğim fotoğrafta göreceksin. gıda ve su dahil 30 kiloya yakın yük taşıyordum (70 litrelik çanta yetmemiş). ilk satın aldığım kıymetli malzeme kaz tüyü tulum olmuştu. sonra düdüklü tencere boyutundaki çantaya asılı tencereden kurtulmuştum. o bu derken 2 sene sonra bambaşka malzemelere sahip oldum. sen de tulumdan başlayabilirsin. tulumu aldıktan sonra madden rahatlayınca ikinci el çanta takip edebilirsin. https://www.facebook.com/groups/ikincieldagcilikmalzeme/ sonra çadır o bu derken daha hafif malzemelere geçmiş olursun.

green kazoo bugün geldi. vaktim olmadığı için rafa kaldırdım. akşam bakarım.

Ekli dosyayı görüntüle 20191224_124703.jpg

Forclaz 60 ile Timberline Elan 60 arasında dağlar kadar fark vardır.
Bunu net söyleyebilirim. Elan 60'ı kullanıyorum ve şunu net söyleyebilirim ki o fiyat aralığında alabileceğin sanırım en başarılı çantadır. 1800 gram civarı bir ağırlığı var. Daha hafifi var mı? elbette var. Daha iyisi var mı? O da elbette var. Ancak bütçe sonsuz olmayınca seçenekler azalıyor. Yani sözün özü o bütçeye alabileceğiniz gayet kütür kütür bir çanta.
Naturehike Cloud-up 2 yine bizzat kullandığım bir çadır. Gayet parasını hak eden benim şimdilik sıkıntı yaşamadığım hafifliği konusunda da beni üzmeyen bir model. Öte yandan aynı markanın Star River ve Mongar modelleri de gayet başarılıdır. Yine zannediyorum ki o paralara alınabilecek an iyi alternatiflerden biri Naturehike.
Tulum konusuna gelince bahsettiğiniz modellerin her biri 60 litrelik çantanızın (markası modeli ne olursa olsun) neredeyse yarısını kaplayacaktır. Evet sundukları sıcaklık değerlerine göre fiyatları makul ancak gerçekten çok hacimli ve ağırlar. Biraz daha zorlayıp Marmot never summer ya da TNF green kazoo veya Mountain Hardwear Rook değerlendirilebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 346

yukarıda 2010 yılında çektiğim fotoğrafta göreceksin. gıda ve su dahil 30 kiloya yakın yük taşıyordum (70 litrelik çanta yetmemiş). ilk satın aldığım kıymetli malzeme kaz tüyü tulum olmuştu. sonra düdüklü tencere boyutundaki çantaya asılı tencereden kurtulmuştum. o bu derken 2 sene sonra bambaşka malzemelere sahip oldum. sen de tulumdan başlayabilirsin. tulumu aldıktan sonra madden rahatlayınca ikinci el çanta takip edebilirsin. https://www.facebook.com/groups/ikincieldagcilikmalzeme/ sonra çadır o bu derken daha hafif malzemelere geçmiş olursun.

green kazoo bugün geldi. vaktim olmadığı için rafa kaldırdım. akşam bakarım.

Ekli dosyayı görüntüle 347

Bende yeri geliyor 20-22 kg civarı çantalar taşıyorum ve bu yoruyor. Zaten o da var ekipman değiştirmek istemem de. Dediğiniz gibi yapıp daha hafif malzemelere yöneleceğim.

Forclaz 60 ile Timberline Elan 60 arasında dağlar kadar fark vardır.
Bunu net söyleyebilirim. Elan 60'ı kullanıyorum ve şunu net söyleyebilirim ki o fiyat aralığında alabileceğin sanırım en başarılı çantadır. 1800 gram civarı bir ağırlığı var. Daha hafifi var mı? elbette var. Daha iyisi var mı? O da elbette var. Ancak bütçe sonsuz olmayınca seçenekler azalıyor. Yani sözün özü o bütçeye alabileceğiniz gayet kütür kütür bir çanta.
Naturehike Cloud-up 2 yine bizzat kullandığım bir çadır. Gayet parasını hak eden benim şimdilik sıkıntı yaşamadığım hafifliği konusunda da beni üzmeyen bir model. Öte yandan aynı markanın Star River ve Mongar modelleri de gayet başarılıdır. Yine zannediyorum ki o paralara alınabilecek an iyi alternatiflerden biri Naturehike.
Tulum konusuna gelince bahsettiğiniz modellerin her biri 60 litrelik çantanızın (markası modeli ne olursa olsun) neredeyse yarısını kaplayacaktır. Evet sundukları sıcaklık değerlerine göre fiyatları makul ancak gerçekten çok hacimli ve ağırlar. Biraz daha zorlayıp Marmot never summer ya da TNF green kazoo veya Mountain Hardwear Rook değerlendirilebilir.

Timberline elan 60 almak mantıklı o zaman. Naturehike cloud up 2 modelinin yeni versiyonunu mu eskisini mi kullanıyorsunuz acaba? İkisi arasında 300 TL civarı bir fark var. Eski modeli almak sorun yaratır mı? Sadece fiyat farkı da değil yeni modeller 2 kiloya yaklaşmış. O kadar para verip 2 kilo çadır almak da mantıksız oluyor.

Bu saydığınız tulumlar arasında en iyisi diyebileceğiniz hangisi acaba?

@gokhank35
Bendeki eski versiyonu. Yaklaşık 3 yıl önce almıştım. Şu an biraz inceledim eski versiyonda da yenisinde de renkler arasında kumaş ve ağırlık farkı var. Benimki gri renk 20D kumaş olanından. 1200 gram gibi iyi bir ağırlığı var. Yeni versiyonda da renkler arası ağırlık farkı mevcut. Ama evet upgraded version için 1900 gram ağırlık bilgisi var. İki yerinde ekstra gerdirme ipleri konulmuş ayrıca arkaya havalandırma eklenmiş. Belki başka farklar da vardır ama 700 grama yakın ağırlık fazlası hiç olmamış. Ben kendi versiyonumdan memnunum :) Fırtına altında kullanmamakla birlikte kalan neredeyse her hava koşulunu deneyimledim bu çadırla. Yarı yolda bırakmadı. Eski versiyonu tercih edebilir ya da Star river veya Mongar'ı da değerlendirebilirsiniz.

@gokhank35
Bendeki eski versiyonu. Yaklaşık 3 yıl önce almıştım. Şu an biraz inceledim eski versiyonda da yenisinde de renkler arasında kumaş ve ağırlık farkı var. Benimki gri renk 20D kumaş olanından. 1200 gram gibi iyi bir ağırlığı var. Yeni versiyonda da renkler arası ağırlık farkı mevcut. Ama evet upgraded version için 1900 gram ağırlık bilgisi var. İki yerinde ekstra gerdirme ipleri konulmuş ayrıca arkaya havalandırma eklenmiş. Belki başka farklar da vardır ama 700 grama yakın ağırlık fazlası hiç olmamış. Ben kendi versiyonumdan memnunum :) Fırtına altında kullanmamakla birlikte kalan neredeyse her hava koşulunu deneyimledim bu çadırla. Yarı yolda bırakmadı. Eski versiyonu tercih edebilir ya da Star river veya Mongar'ı da değerlendirebilirsiniz.

Çok teşekkürler. Tulumu ve çantayı hallettikten sonra ilk işim çadırı almak olacak. Zaten çadırı baya beğendim. Beni düşündüren şey çok ağır şartlar olmadığı sürece 4 mevsim kullanabilir miyim? Ve havalandırmamasının olmaması kötü bir etki yapıyor mu? Kusura bakmayın uğraştırıyorum sizi de.

Geri