Template errors

  • Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Ekim ayı Likya yolu için ekipman tavsiyesi LÜTFEN

Kullanacağım ekipmanlar şu şekilde oldu ;

50 lt. sırt çantası 1,5 kg ( 70 lt. 2,1 kg var onu almayacağım yanıma )
Husky 0C mini uyku tulumu 800gr. (210 cm. uzunluğu var )
Decathlon'dan dandik mat 210 gr. ( Geçen sene şişme mat taşımıştım 2 kg )
Tek kişilik 3 mevsim çadır 1,80 kg.
4 adet decathlon outdoor tshort ( Tanesi 110 gr. ) 440 gr.
1 adet outdoor şort
1 adet outdoor pantolon
1 adet powerbank
Şapka
Güneş gözlüğü ve kabı
4 çift trekking çorabı
1 takım baton
1 kafa lambası
2 adet yedek pil
1 çakı
1 uzun kollu sweat
4 adet iç çamaşır
2 adet atlet
1 urgo jel bant 5 li
1 ad thiocilline krem
1 ad roll fix flaster
Yanık kremi
Diş macunu , fırça , sabun , tuvalet kağıdı ve kolonyalı mendil ( Acil durum atış için :) )
Cep telefonu ve şarj adaptörü

Suluk almıyorum . Şişe su alıp çöplerini bulduğum ilk yerde çöpe atıyorum . Suları çantamın iç kısmında taşıyorum .

Fazla veya eksik olur diyeceğiniz gerekli veya gereksiz malzemeleri yazarsanız memnun olurum. Hedefim su hariç 8-9 kg taşımak .
 
Gayet güzel mütevazi bir liste. Yiyecek konusunu nasil düsünüyorsun? Ben pek seviyorum gerci göreceli bir konudur merak ettim, cay veya kahve düsünmüs müydün?
 
Vallahi hocam yiyecek konusunu geçen sene şu şekilde çözdüm . Sabahtan veya akşamdan su ve hazır gıda aldım 2 öğünlük o gün yedim . Yani günübirlik alışveriş yapıyorum . Dolayısıyla yük 500 gr. ı geçmiyor yiyecek için . Çay , kahve inanılmaz seven biriyim ama taşımaya değecek bir durum yok . Onun yerine susuz uzun parkurlarda 1 lt. fazla su taşırım yeter . Özet olarak sabah ve öğlen geçici enerji sağlayacak besinler , akşam yürüyüş sonrası kuvvetli yemek hedefim .
 
50 lt. sırt çantası 1,5 kg ( 70 lt. 2,1 kg var onu almayacağım yanıma )
Husky 0C mini uyku tulumu 800gr. (210 cm. uzunluğu var )
Decathlon'dan dandik mat 210 gr. ( Geçen sene şişme mat taşımıştım 2 kg )
Tek kişilik 3 mevsim çadır 1,80 kg.
4 adet decathlon outdoor tshort ( Tanesi 110 gr. ) 440 gr. (1 üstündeki 1 de yedek yeter de artar)
1 adet outdoor şort
1 adet outdoor pantolon (gerek yok)
1 adet powerbank
Şapka
Güneş gözlüğü ve kabı (kap taşıma, çizilmemesi için bir tane buzdolabı poşetine koyarsın)
4 çift trekking çorabı (ayağındaki + 1 çift yeterli çeşme başında yıkarsın)
1 takım baton
1 kafa lambası
2 adet yedek pil (+2 daha al)
1 çakı
1 uzun kollu sweat
4 adet iç çamaşır (+1 yedek yeterli çeşmede yıkarsın)
2 adet atlet (tişört almışsın atlete ne gerek var)

1 urgo jel bant 5 li
1 ad thiocilline krem (çok pahalı bir şey değil yarısını boşalt)
1 ad roll fix flaster (gerek yok)
Yanık kremi (gerek yok)
Diş macunu (evde yarılanmış bir tüp al yanına)
, fırça (sapını kes at 3 cm yeter) , sabun , tuvalet kağıdı ve kolonyalı mendil ( Acil durum atış için :) )
Cep telefonu ve şarj adaptörü

sanırım ağırlığı 1,5 kiloya yakın azaltmış olursun. hava gündüzleri halen oldukça sıcak. bu yüzden fazladan su taşıyacaksın.
 
yaklasim-1.jpg
Bu yeşil Quechua yı aldım ben de geçenlerde, Olimpos Adrasan arasını yürüdük arkadaşımla (ekim sonu kasım başı), o da aldı bir tane. Bence fiyatına göre 10 numara ayakkabı, hafif ve sağlam. Tavsiye ederim.
 
Arkadaşlar herkese selamlar . Öncelikle verdiğiniz bilgiler ve konuya katılımınızdan dolayı teşekkür ederim .

Ekim ayı içerisinde Likya yolunu yürüyüşünün daha önce yürümediğim etapların bir kısmını gerçekleştirdim .

Önerdiğiniz ayakkabılara yorumuma gelince ;

Öncelikle yürüyüş boyunca geçen sene yaşadığım su toplama ve yürüyüşü yarım bırakma olayını bana yaşatmadı . Yol boyunca en ufak bir su toplama yaşamadım .
Bu hususta trekking çoraplarının da faydalı olduğunu düşünüyorum . 2 saatte bir ayağımı havalandırıp çoraplarımı değiştirdim.
Terleme olarak hiç terletmedi ayağımı bu konuda çok iyiydi.
Sağlamlık olarak yırtılma , açılma vs olmadı. Sınıfı geçti .
Kayma vb. konularda da hiç sorun yaşamadım . İlk başlarda altı ince ayağım kayalarda acır diyordum hissettirmedi .
Ayakkabı ile ilgili tek eleştirim ayağı topuğa sabitleyince malum bağcıkları sıkı yapıyoruz . Bu durumlarda dil diye hitap ettiğimiz kısım üzerine iplerin baskısı oluşuyor ve ayağı rahatsız ediyor . 2. gün alışılıyor. Yani 800 tl verip şişirme bir ayakkabı alacağıma bu ayakkabı bu fiyata bence çok iyi iş çıkardı.
Yurt dışına gittiğimde asolo marka yaklaşım ayakkabısı alacağım . O zaman aradaki farkı yazarım .

Şu konuya da değinmek istiyorum . Maalesef yolda karşılaştığım Türk yürüyüşçüler hep bu ayakkabıyla yürünmez vs. şeklinde çok yorum yaptılar . Hatta yorum yapanlardan birinin ayağını ben tedavi ettim . Ünlü bir marka bot vardı ayağında :) Kendisine ısrarla o çorapla yürürsen 2 güne tüm ayağın yara olur dedim inandıramadım :) Botsuz yürünmez diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor . Burkulmalarda bilekli ayakkabı mutlaka daha fazla koruyacaktır ama 35 derece sıcakta bot giymek faaliyeti işkenceye çeviriyor. Özellikle goratex ...

Ekim ayı için yanımda götürdüğüm pantolon ve uzun kollu sweat'i hiç giymedim . Sağlık ekipmanlarını ve ilaçları hiç kullanmadım . Decathlondan aldığım 4 ad. outdoor tshrtler fazlasıyla iş gördü . Ve yanıma 4 tane aldığım için çok memnun kaldım. Rahat rahat yıkadım giydim ve kasmadım.

Yürüdüğüm parkurlar ;

Ovacık - Kınık arası aralıksız yürüyüş
Kınık-Kaş araç ile geçtim .
Kaş- Demre arası aralıksız yürüyüş

Geçen sene ; Olimpos - Karaöz


Verdiğim 20 kg c-ve çantamdan azalttığım 8 kg. çok faydalı oldu. Yolda 3 kg daha vermişim . Bazı günler kamping çadır , bazı günler bungalov bazı günler doğada kamp yaptım. İlk 3 gün arkadaşla sonra tek devam ettim. Yolda hep birileri vardı .

Forum yöneticisi Alaattin Kafa lambası reyize Demre- Finike arası için mesaj atacaktım fakat gücüm demrede bitince 3 gece Antalya merkezde kalıp gezdim :)


Herkese teşekkür ederim . Yürüdüğüm parkurlar ile ilgili sorusu olan vs olursa severek yardımcı olurum .
 
Güzel faaliyet olmuş, ayaklarınıza sağlık.
Ayrıca ayakkabı ile ilgili doğrudan kullanarak verdiğiniz bilgi ihtiyacı olup kararsız kalanların işine yarayacaktır. O da iyi olmuş.
 
Şu konuya da değinmek istiyorum . Maalesef yolda karşılaştığım Türk yürüyüşçüler hep bu ayakkabıyla yürünmez vs. şeklinde çok yorum yaptılar . Hatta yorum yapanlardan birinin ayağını ben tedavi ettim . Ünlü bir marka bot vardı ayağında :) Kendisine ısrarla o çorapla yürürsen 2 güne tüm ayağın yara olur dedim inandıramadım :) Botsuz yürünmez diyenlerin ağzına kürekle vurasım geliyor . Burkulmalarda bilekli ayakkabı mutlaka daha fazla koruyacaktır ama 35 derece sıcakta bot giymek faaliyeti işkenceye çeviriyor. Özellikle goratex ...

Yürüyüsünü keyifle tamamladigina sevindim.

Daha sonra bu yazilari okuyacaklarin bazi seylerde karar vermelerine yardimci olmak icin bir iki sey söylemek isterim.
Türkiye'de bu tür faaliyetler daha yeni yeni pekisiyor, haliyle kulaktan dolma bilgilerle kahir ekseriyetle de hatali yönlendirmeler iceriyor.
Arazi yapisina ve mevsimsel kosullara göre degiskenlik gösterebilecek ayakkabi /bot tavsiyeleri, kullanimlari hatali /riskli olabiliyor.
Sözüm ona markali bot giyen, fakat mevsimsel mevzuardan haberi olmayanlarin ici bos tavsiyelerine ben de kulak misafiri olmustum.
(Bir de Türkiye'de ünlü diye lanse edilen markalarin cogunlugu yurtdisinda deneyimli kisilerce ürünleri pek de muteber görülmüyor, o algi yaniltmasina kanmamak gerekiyor.)
Saatlerce yürüyüp, hic ayakkabi /botlarini havalandirmayan, bunu akil dahi edemeyen, misafir olarak katildigim yerli etkinlikte bir tür grup lideri görünümlü müthis uzmanlar var ülkemizde. Bir ürünün isim yapmis marka ve pahali olmasi o ürünün mükemmel oldugu göstergesi degildir.
Pekala uygun fiyati bir ürün ile cok iyi verim almak mümkün. Nitekim aldigin ayakkabi da sana keyif vermis.

Evet, sicak mevsimler icin Gore-Tex ic astar bilindigi üzere hic uygun degil. Ama bilekli veya bileksiz tip ayakkabi secimi yürünecek arazi yapisi ile alakali bir durum. Kisinin risk almasi kendi tercihine kalmis bir sey. Bir cok tirmanis ayakkabisi kullandim, hala kullaniyorum. Oldukca engebeli, kayalik arazilerde bir cok defa burkulma yasadim. Bu da benim keyfimi cok kacirmisti. Sözüm Likya yolunun hafif etaplari icin degil de, tüm genel yürüyüs yollari icin; mevsimine ve arazi türüne bagli olarak ayakkabi secimi degisiklik gösterebilir.

Asiri sicaklar haricinde ciddi engebeli, kayalik arazilerde bilekli tip ayakkabi/bot benim icin vazgecilmez bir sey. Elbet her tercih bir vazgecistir. :)
 
Son düzenleme:
yıllar önce finike-demre etabında (demre inişi çok serttir) yabancı bi genç kadınla karşılaştım. aşağıdakine benzer bi deri sandaletle yürüyordu. üstünde de ince bi elbise vardı. kafamızdaki "yürüyüşçü" imajıyla bağdaştırabilecek tek şey sırtında taşıdığı çantaydı. biz perişan biçimde yükselmeye çalışırken yanımızdan adeta uçarak geçti. ondan ilham alarak ertesi sene altımda deniz şortu, üstümde atlet, ayağımda sandaletle yürüdüm. cidden belli bir yaşın üstündeki dayıları dinlememek gerekiyor. bunlar yeniliğe açık olmadıkları gibi, her bildiklerini mutlak doğru kabul ediyorlar.

13fddd5c-a054-4fc2-a01e-2c9af1c25e71_size435x658_cropCenter.jpg
 
Vallahi hocam bilekli veya bileksiz kişi riski kendi alır ama benim gözlemlediğim forumlarda , facebook gruplarda vs alacağın ayakkabı salomon veya merrell değilse cahil ilan ediliyorsun :)
 
Merhaba, daha önce kamp/trekking yapmamış bir amatör olarak hafiflik/dayanıklılık dengesini sağlayan bir çanta bakıyorum. Bütçem 1000-1200 tl maksimum olacak seviyede. Şimdiye kadar denediğim çantalar:
trek 500 forclaz (https://www.decathlon.com.tr/…ntasi-id_8486843.html)
jack wolfskin higland trail xt 50 (https://www.hepsiburada.com/…003022-pm-hb00000blq5t)
lowe alpine diran 55/65 lt (https://www.kutupayisi.com/…ilik-cantasi-55-65-lt-1)
Forclaz belime hiç uymadı açıkçası. Diğer ikisinden hoşnut kaldım. Sizin bu fiyatlara veya daha ucuza önereceğiniz çantalar neler olur? Baktığım çantalar fiyatlarına değer mi?
 
Lowe alpin airzone trek 45/55 kullanıyorum.Memnunum bana yetiyor.Lowe alpin önemli bir çanta üreticisi diye biliyorum.
 
burada https://www.facebook.com/groups/ikincieldagcilikmalzeme/ ikinci el çanta bulabilirsin.

https://www.trendyol.com/deuter/aircontact-lite-50-10-sirt-cantasi-p-4795946 1200 küsüre düşmüş. düşmüş diyorum, fakat bir iki yıl önce 500-600 liraya alıyorduk bu çantaları.

Merhaba, daha önce kamp/trekking yapmamış bir amatör olarak hafiflik/dayanıklılık dengesini sağlayan bir çanta bakıyorum. Bütçem 1000-1200 tl maksimum olacak seviyede. Şimdiye kadar denediğim çantalar:
trek 500 forclaz (https://www.decathlon.com.tr/…ntasi-id_8486843.html)
jack wolfskin higland trail xt 50 (https://www.hepsiburada.com/…003022-pm-hb00000blq5t)
lowe alpine diran 55/65 lt (https://www.kutupayisi.com/…ilik-cantasi-55-65-lt-1)
Forclaz belime hiç uymadı açıkçası. Diğer ikisinden hoşnut kaldım. Sizin bu fiyatlara veya daha ucuza önereceğiniz çantalar neler olur? Baktığım çantalar fiyatlarına değer mi?
 
burada https://www.facebook.com/groups/ikincieldagcilikmalzeme/ ikinci el çanta bulabilirsin.

https://www.trendyol.com/deuter/aircontact-lite-50-10-sirt-cantasi-p-4795946 1200 küsüre düşmüş. düşmüş diyorum, fakat bir iki yıl önce 500-600 liraya alıyorduk bu çantaları.

Bugün deuter act lite 50+10 modelini yerinde inceledim. 55+10 ile aralarında 400 TL civarı (1700-1300) fark var ve nedenini öğrenmiş oldum. Öncelikle 50+10'da yağmur kılıfı yok. Alan kişi bunu bilerek alsın. Bir diğer fark, 55'te ana bölüme ulaşmak için bavul tipi fermuar konulmuşken 50'de bunun yerine file cep konulmuş o kısma. Ben fermuarı tercih ederim ama tercih meselesi tabii. Son olarak, amatörce gözlemlediğim kadarıyla 55'teki toka plastikleri daha sağlam gibiydi.

İkisinde de beğenmediğim ortak yan, alt ve üstte perlon konmamış. Ama perlon yeri var. Kendiniz satın alıp bağlayabilirsiniz.
 
Bugün deuter act lite 50+10 modelini yerinde inceledim. 55+10 ile aralarında 400 TL civarı (1700-1300) fark var ve nedenini öğrenmiş oldum. Öncelikle 50+10'da yağmur kılıfı yok. Alan kişi bunu bilerek alsın. Bir diğer fark, 55'te ana bölüme ulaşmak için bavul tipi fermuar konulmuşken 50'de bunun yerine file cep konulmuş o kısma. Ben fermuarı tercih ederim ama tercih meselesi tabii. Son olarak, amatörce gözlemlediğim kadarıyla 55'teki toka plastikleri daha sağlam gibiydi.

İkisinde de beğenmediğim ortak yan, alt ve üstte perlon konmamış. Ama perlon yeri var. Kendiniz satın alıp bağlayabilirsiniz.

act lite eski modelin adı. yenisi "aircontact lite" olarak geçiyor.

beğendiğin lowe alpine 2 kilo 300 gram, air contact lite 50/10 1750 gram.

500 gram çantadan, 500 tulumdan, 500 mutfak setinden, 300 mattan, 1 kilo çadırdan derken, hafif malzemeler tercih ederek toplamda 4-5 kilo hafif bir çantayla yürüyebilirsin. şu an antalya ve çevresi yanıyor. su kaynaklarının çoğu kurumuş durumda. bu da yanında fazladan su taşıyacağın anlamına geliyor. su ağırlık demek. sık kullanacağın malzemeleri çantanın kapağına ve üst kısmına koy gitsin, yandan erişip ne yapacaksın. tüm dünya hafif malzemelere yöneliyor. yağmur kılıfını da boşverin. hava durumunu takip edin, yağmur yağacaksa girin bir markete, 1 tane battal boy çöp torbası alın gitsin. sırf o kılıf 200 gram zaten.
 
Üşendiğim için act lite yazıp geçtim. :) Aircontact lite denedim 50 ve 55 olanını. Evet, hafiflik önemli dediğiniz gibi. Aircontact hem hafif hem de vücuttaki duruşu çok konforlu. Bunla alakalı zaten bir şey demedim. Ben bu çantayı almak isteyenler olursa diye bazı beğenmediğim detayları yazdım. Üst kapakla alakalı siz de Sierra incelemesinde belirtmişsiniz zaten. "Perlon gevşet, klips aç, kapağı kaldır, iç klipsi gevşet, iç klipsi aç, büzgüyü gevşet, kapatmak için aynı prosedürü uygula." Bunlar sizin sözleriniz. :) Ana gövdeye ulaşmak bu kadar zor olmamalı. Aircontact lite 50+10'un ana gövdesine kolay ulaşım olsa direkt alacaktım. Keşke imkanım olsa da ben de Sierra Flex Capacitor alabilsem.
 
Üşendiğim için act lite yazıp geçtim. :) Aircontact lite denedim 50 ve 55 olanını. Evet, hafiflik önemli dediğiniz gibi. Aircontact hem hafif hem de vücuttaki duruşu çok konforlu. Bunla alakalı zaten bir şey demedim. Ben bu çantayı almak isteyenler olursa diye bazı beğenmediğim detayları yazdım. Üst kapakla alakalı siz de Sierra incelemesinde belirtmişsiniz zaten. "Perlon gevşet, klips aç, kapağı kaldır, iç klipsi gevşet, iç klipsi aç, büzgüyü gevşet, kapatmak için aynı prosedürü uygula." Bunlar sizin sözleriniz. :) Ana gövdeye ulaşmak bu kadar zor olmamalı. Aircontact lite 50+10'un ana gövdesine kolay ulaşım olsa direkt alacaktım. Keşke imkanım olsa da ben de Sierra Flex Capacitor alabilsem.

"mükemmel" bi çanta yok maalesef. hepsinin artı ve eksileri var. önemli olan kullanım alışkanlıklarınla örtüşmesi, yani severek kullanman.

20200915_195108.jpg

1 kere Şubat ayında Likya yolunda kullandım. Sonra pandemi hesabı hiç kullanılmadı. Sıfır temizlikte. 1800-2000 aralığına mal oluyor kargosu vergisiyle, 1300'e satabilirim.
 
"mükemmel" bi çanta yok maalesef. hepsinin artı ve eksileri var. önemli olan kullanım alışkanlıklarınla örtüşmesi, yani severek kullanman.

Ekli dosyayı görüntüle 446

1 kere Şubat ayında Likya yolunda kullandım. Sonra pandemi hesabı hiç kullanılmadı. Sıfır temizlikte. 1800-2000 aralığına mal oluyor kargosu vergisiyle, 1300'e satabilirim.
Geçen hafta The North Face Terra 55 aldım. Birkaç haftadır çanta konusunda kafam ağrımıştı. Aldım, kurtuldum. Tek eksisi iki suluk cebi, iki bel kemeri cebi dışında dış tarafta pratik başka cebinin olmaması. Onun dışında -uzun yol yapmadım henüz ama kısa gezintide denediğim kadarıyla- memnunum.
 
Geri
Üst