Likya yolunu yürürken karşılaştığım bir arkadaş 14 kg civarı yük taşıyordu ayakları perişan bir gün sonra bırakmak üzereyken karşılaştık malzemelerini incelediğimde 2.5 kg çanta 2 kg tulum askeri mat 4 mevsim çadırla doğa yürüyüşü yapmaya çalışıyordu ne çantası düzgün şekilde sırtına uyuyordu ne patikalardan geçebiliyordu taşıdığı yük ile ayakları perişan olmuştu goretex botlarla ayakları su toplamıştı ben yardım etmesem karaöz adrasan parkurunda bayılıp kalabilirdi ki ben geldiğimde dinleniyordu ama ne dinlenme 3 saattir aynı yerde oturuyormuş birini bekliyormuştu.Uzun lafın kısası malzeme seçerken doğa yürüyüşünü kamp yapmayı ve doğada vakit geçirmeyi hayatta kalma simülasyonu gibi algılamamak evini taşımamak gibi anlamak gerekiyor faaliyetini yapıp doğada hiçbir iz bırakmadan sakatlanmadan yaralanmadan bitirmek amaç olmalı bu amaç içinde malzemelerinizi titizlikle seçmenizi öneririm kaliteli bir sırt çantası 10 yıl gider 3 mevsim faaliyetler için 9 kg yi geçmemek limitiniz olsun 50-60 lt çantadan fazla bir çanta kullanıyorsanız 3 mevsim için bu hacim fazladır. çanta için 1.70 kg çadır için 1.5 kg mat 400 gr tulum 1.5 kg baz alabilirsiniz tabi ağırlık azaldıkça fiyatta katlanıyor. Deuteri uzun kullanım açısından şiddetle tavsiye ederim gregory gibi markalarda sağlamdır dayanıklılık baz alıyorsanız bu iki marka en önde gelir tabi modelden modele değişir ancak fileli çantalarda ben rahat edemiyorum otobüs uçak yolculuğu yapılıyor narin kullanılamıyor bazı yerlerde / çanta için deuter gregory osprey önerebilirim çadır içinde 4 mevsim olmayan 1.5 kg yi geçmeyen nh cloud up1 lanshan 1 , msr hubba nx , big agnes fly creek ul 1 önerebilirim. 80-70 lt 15-20 kg çanta 20 km sonra omuzlarınız omurgalarınız bacaklarınız ağrımadan taşınılmaz