Template errors

  • Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Çadır Önerisi

abdullahsehid

Yeni Üye
Merhabalar, outdoorhaber.com'u bir süredir takip etmeme rağmen foruma biraz önce kayıt oldum. İlk mesajım, eğer bir forum konsepti varsa ve dışına çıkarsam bağışlayın.
Yaklaşık dört yıldır evliyim ve iki çocuğum var. İki yıl önce eşimi kendimle beraber kampa gelmeye ikna ettiğim günden beri kamp malzemeleri konusunda yeni bir sürece girdim. önceden sadece kendime yetmem yeterliydi ve malzemenin eksik ya da yanlış seçilmiş olması gözümü korkutmuyordu ancak şimdi işler değişti. Elimdeki malzemelerin bazıları yetersiz gelmeye başladı. Nelerden şikayetçi olduğumu ve aradığımın ne olduğunu yazıp ustalardan marka model önerileri rica edeceğim.
Çadır: Eşimle beraber kampa gitmeye başlamadan önce elimde öğrenciliğimden kalma decathlonun 3 kişilik çadırlarından vardı. Her dafasında kamp tecrübesi olmayan birilerini kendimle kampa gitmeye ikna etmek durumunda kaldığım için çadırı mecburen 3 kişilik almıştım. Ailecek gitmeye niyetlenince ilk kamp tecrübesinin eşim ve çocuklar adına rahat olması adına decathlonun 4.1 model çadırından aldım. ilk yıl işimi fevkalade gördü ancak bu yıl üst üste 7 hafta farklı yerlere kampa gidince tek ya da iki gece için çadırı kurup kaldırmanın tam bir işkence olduğunu farkettik. son kampımızda bahsettiğim 3 kişilik çadırı kullandık. büyük çadırdan sonra muazzam bir kolaylık oldu bize.

Decathlonun 3 kişilik çadırı genişlik, iç tenteyle kullanılma, kurulum kolaylığı ve içini göstermeme konusunda iş görmesine rağmen hava sirkülasyonunun çok kötü olmasından ve pollerinin her an kırılacak hissini vermesinden dolayı yoğun kullanıma uygun olmadığını farkettik, bir de eğer ileride uzun yürüyüşlerde vs. kullanırız dersek ağırlığı ve boyutları dezavantaj oluşturuyor.

Kolay kurulumlu, içinde iki yetişkin ve iki çocuğun rahat yatabileceği bir ferahlıkta(3-4 kişilik modeller) ve en önemlisi hava sirkülasyonu iyi olan bir çadır arıyoruz. Çadırı sıcak havalarda sahilde de kullanmak istediğimiz için dış tenteyi kullanmadan sadece iç tenteyle de kurabileceğimiz bir model olsun istiyoruz. Bir de çadırda ailecek kaldığımız için iç tente zeminden itibaren tül olduğunda mahremiyeti tam sağlayamadığı için (küçük çocukta malumunuz emzirmesi alt değiştirmesi vs. dışarıdan görülmesi istenmeyecek durumlar.. ) en azından yarı yüksekliğe kadar içini göstermeyen bir kumaş olsun arayışındayız. Kara kışta kampa gitme niyetimiz yok ama ilk bahardan sonbahara yüksek rakımda ve sahilde işimizi görebilecek bir çadır modeli bakıyoruz.

Öneride bulunurken Türkiyedeki seçeneklerle sınırlı kalmayın lütfen, gerekirse yurtdışından da getirtebilirim (hatta sitede okuduğum çadırların raf ömrüyle ilgili yazıdan sonra yurtdışından getirtmek daha çok içime siniyor) Toplamda 1500-2000 lira arası bir bütçem var. Başka vermem gereken bilgiler var mı bilmiyorum. Buraya yazmadan öncesinde aklımda marmot limelight 3p ya da marmot fortress 3p modellerinden birini yurtdışından getirtme fikri vardı ancak hiç canlı olarak inceleme fırsatı bulamadığım için kararsız kaldım. bu ürün ve daha farklı önerilerinize açığım. çok teşekkür ederim. (yıpranmamış ikinci el önerilerinizi de değerlendirebilirim:) )
 
Son düzenleme:
öncelikle merhaba;
Şunu bilmenizce fayda vardır misal 1 kişi kendiniz için çadır alacak iseniz kalabilirsiniz 2 kişilik alırsanız rahat rahat kalırsınız bu mantık ile
4 kişilik çadırda kalırsınız ama 5 kişilikte çok rahat kalırsınız.
ama burda şu var : x marka nın 4 kişiliği ile y markanın 4 kişiliğinin alan kullanımı ve hacmi bir değil malesef.

Bende baya araştırdım Bende MSR Elixir 3 var. Zımba gibidir yasla sırtını korkma :) Hem şeffaflık var ama dediğiniz gibi full değil hem tül kısmıda kullanılıyor hem ferah geniş. 3 kişiliğinde 3 kişi rahatca kaldık hatta bi arkadas 100 kilo üstü idi. rahatca uyduduk. 4 kişiliği size ağa paşa yeterde artar.

MSR ı söylemeye gerek yok heryerde elini sallasan MSR'a çarpmaz malum. son deree kaliteli geniş kolay kurulum ve zımba gibi çadırdır. bır ınceleyın MSR elixir 3 setup yazın araştırın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Diğer ürün marmot limelight 3p ben yakın zamanda kış gelsın suan stoklarda yok 2p sini alacagım marmot ve msr tek geçerim kıyın alın hıc tereddut etmeyın ikiside ferahtır sağlamdır cok cok kalitelidir havalandırması fenadır ben yayla gibi kalıyorum tül ile :)) başka sorunuz olur ise buradan yazmanız yeterlidir şimdiden iyi kamplar. bol eğlenceler. ama limitleri 1800-2300 çıtasına çekmeniz gerek hatta siz 4 kişilik bakacagınızdan dahada yukarı gidebilir bilginize
 
Teşekkürler cevap için.. Sorumu yazdıktan sonra bir arkadaşımdan denemek üzere Husky baron 3 modelini aldım ancak henüz kullanma fırsatım olmadı. Önerinizden sonra elixir 3 ile karşılaştırdım. Elbette malzeme kalitesi açısından fark vardır ama husky baron paket boyu olarak elixir'den daha küçük olmasının yanısıra kurulduğunda daha geniş ve yüksek. Ağırlık olarak da msr 700 gr. daha hafif görünüyor. Fiyat olarak sorun yok, bütçeyi bir miktar daha yukarı çekebilirim. Sizden ricam eğer husky baron'u inceleme şansı bulduysanız elixir ile kıyaslama yapabilir misiniz rica etsem..
 
Husky Baron 3 modeli bende var.
Önde ve arkada bagaj bölümü mevcut, eşyalarınızı koyabilirsiniz, polleri sağlam alüminyum malzemedir, gayet sağlam ve kaliteli bir çadırdır.
Havalandırması gayet iyidir, ferahtır.
 
Husky Baron 3 modeli bende var.
Önde ve arkada bagaj bölümü mevcut, eşyalarınızı koyabilirsiniz, polleri sağlam alüminyum malzemedir, gayet sağlam ve kaliteli bir çadırdır.
Havalandırması gayet iyidir, ferahtır.
Çadır altına extra tabanlık koyma ihtiyacı hissettiniz mi, narin midir?
 
Bana narin gelmedi ama ben önlem için çadır zemininden 5 cm kadar içeride kalacak şekilde dökme branda denilen brandadan kestirdim onu koyuyorum, alt kısmı korumada yardımcı oluyor.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Husky'nin Sawaj ve Baron modelleri arasında kaldım ama sanırım bagajından ötürü Baron'u tercih edeceğim.
 
Öncelikle yeniden merhaba..
Şunu belirtmek isterim ki Husky ile MSR kıyaslamak THY ile Pegasusu kıyaslamaya benzer. MSR tabiki çok daha üst kalitedir. Şöyle izah edeyim ben yedigöllerde kurduğumda magmaoutdoor magazasının sahibiki yılların tecrubelisi bir kampçıdır.. Geldi çadırın yanına MSR gorunce geldim dedi her yerde msr çok göremezsiniz veya Marmotu limelight çok sık göremezsiniz yada bir north face vs sebebi bellidir. Hem malzeme kalitesi hemde marka olarak açık ara öndedir. Husky dediğiniz modellerde altlık paspas veriyormu bilmem ama MSR da bu beraberinde geliyor ki bu çadırın kirlenmemesi ve daha farklı bushcraft gibi alta serip üste tent gerip vs kullanım avantajıda sağlıyor kullanım zenginliği ve çadırın kirlenmemesi için çok avantajlı hatta bu paspasın bı tarafı yapıskan gibi diğeri düz yapıstan topraga degıl dıger tarafa gelıyorki çadırın altına tutunup kaymamasını sağlıyor gibi ince trickler var..Küçük çapta kamplar için Fast& Light modu var yani şadece altlık ve üste tente kurabiliyorsunuz huskyde varmı bilmem ama msr elixir 3 setup yazıp mutlaka kullanım şekillerine bakın derim.6 x alüminyum 7000 serisi kullanır pol malzemesini msr ki bu aktif olarak uçaklardada kullanılır.iç kısım husky Naylon 20D iken 40D ripstop nylon kullanır msr.husky dışta 20T yırtılmaz naylon, çift tarafta silikon kaplaması ile 5000 mm/cm² kullanırken msr 68D ripstop polyester 1500mm Polyurethane & DWR kullanır ki (dwr = Dayanıklı Su İticisi) dediğimiz teknolojiyi kullanır. Polyurethane ise su geçirmezliği sağlayan farklı bir teknoloji msr bunu bir kat değil birkaç kat çekerek kullanır buda ayrı inceliktir.msr tabanda 3.000 mm kullanırken içte 1500 mm kullanır. husky dış tentede 20T yırtılmaz naylon kullanırken bu 20t vs kumaş türüdür mesela kumaşın inç karesi başına dikey ve yatay ipliklerin toplamını ifade eder sineklikte yani msr da 68D ripstop kullanılmış şöyle derinleştirelim bu yatay ve diket kumaş sıklığı ne kadar yoğun olursa o kadar güçlü olacak anlamına gelmıyor malesef Carbon Reflex ve Hubba NX msr modelinde 20D naylondan inç başına 330 ipliklik kullanırken msr elixir 3 68d kumaş sebebi kalitesi ile 210 iplik ve daha iyi bir güç ve hafiflik elde ediyor yani vesselam bu uzar gider ben msr dan şaşmam :)) karar sizin
 
MSR elixir 3, 1000 TL cik daha pahalı husky baron a göre, yani 2500 TL civarı, her markanında kalitelisi daha pahalısını arayıp bulmak mümkünmü evet, iş bütçede biter.

Bazı kamplarımızı decathlonun 150 TL lik çadırı ile yaptık, yağmur da yağdı, sıcak iklimde kullanılacaksa havalandırmasındaki sıkıntı dışında bir sorun yaşamadık o da çok fazla değil, dağ başında ormanlık alanda serin gecelerde sıkıntısı yok , hala kullanıyoruz :D
 
Geri
Üst