Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Yeni Başlayanlar İçin Dağcılık ve Kamp Malzemeleri Tavsiyesi

seyyah83

Yeni Üye
Merhaba. Ağırlıklı olarak kanyon geçişi ve kampçılık faaliyeti yapacağım. Ama diğer yandan içimde büyüyen dağ tutkusu sebebiyle dağcılık eğitimine başlıyorum. Tahminimce senede 3-4 tırmanış görürüm. Zorlu kış şartlarını tecrübe etmek istiyorum. Bu durumda, bana gerekli malzemeler için, marka-model dahil tavsiyeye ihtiyacım var. Bütçe 6000-7000 lira.Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Çadırı 2 kişilik düşünüyorum.

Son düzenleme:
Merhaba. Ağırlıklı olarak kanyon geçişi ve kampçılık faaliyeti yapacağım. Ama diğer yandan içimde büyüyen dağ tutkusu sebebiyle dağcılık eğitimine başlıyorum. Tahminimce senede 3-4 tırmanış görürüm. Zorlu kış şartlarını tecrübe etmek istiyorum. Bu durumda, bana gerekli malzemeler için, marka-model dahil tavsiyeye ihtiyacım var. Bütçe 6000-7000 lira.Yardımcı olursanız sevinirim.
Not: Çadırı 2 kişilik düşünüyorum.
komple baştan sonra ekipman sıralası yapmamızı mı istiyorsun?
Ben bir kaç tavsiyede bulunacağım. Öncelikle kış dağcılığı ve zorlu kış şartlarını tecrübe edeceksen zaten öncesinde ekipmanlarını temin etmiş ve belirli bir tecrübeye erişmiş olmalısın. Şu aşamada teknik tırmanış için gerekli olan ekipmanlara yatırım yapmak yerine temel malzemeleri edinmen en doğrusu.
Öncelikle kampçı ya da dağcı olacaksın çanta ve ayakkabı işini halletmen gerekir. Vücut ağırlığın ve taşıma kapasitene göre değişecek şekilde 65+10 Deuter Aircontact tavsiye ederim. Tekstil ürünlerinde ben elimden geldiğince Millet tercih etmeye çalışıyorum. Ayakkabı için de binlerce seçenek olmasına rağmen Lowa'nın aldığım bir çok botundan çok memnun kaldığımı söyleyebilirim.
Ama ilk başta belirttiğim gibi outdoor mağazasına girip onbinlerce liralık ekipman almak yerine aşama aşama tamamlamak en doğrusu.
selamlar,

Arkadaş Facebook'tan da yazdı. Biraz sabırsız :) hemen dağlara gitmek istiyor.

The North Face Stormbreak 2 çadır
yaz kış kullanabilirsin
North_Face_Tadpole_2_2487652_i1.jpg

The North Face Green Kazoo Uyku tulumu
5-6 binlik dağlarda yaz kış kullanabilirsin
148465_00_d.jpg

Deuter Aircontact 65+10 Sırt çantası
Evladiyelik... Pro modelinden daha ucuz ve yarım kilo kadar daha hafif.
Deuter-Aircontact-55-10-Sirt-Can_19424_1.jpg
Thermarest Ridgerest mat
Bu da evladiyelik... ufak boyutlu malzeme takıntın yoksa hem ucuz hem de yalıtım değeri yüksek
Thermarest-RidgeRestC2AE-SoLite-_14883_1.jpg
The North Face M Zero Gully teknik ceket
İyi bakarsan, gündelik kullanmazsan çook uzun süreler başka ceket almazsın
12.jpg

şimdi buraya kadar kabaca 4500 gibi bir rakam tutuyor. burada duralım :) 1000 lira bot tutsa 5500 yapar... ocak mocak kıvır zıvır 500 de onlar tutsa 6000 gibi bir rakam... bu rakama pazarlıkla pantolon, içlik, balaklava ve eldiven de katılır.

ne diyorsun memnun kaldın mı? var mı kafana takılan birşey?

bana 6000 gibi bir bütçeden bahsettiğin için bu malzemeleri önerdim. Genel maksatlı her türlü işini görecektir. aslında 6000-7000 demiştin, o son 1000 lirayı da krampon kazma kask atc karabinalar vs ayırdım.

3000 liraya da aynı özelliklerde malzemeler satın alınır fakat zamanla hep gözün bunlarda kalır o yüzden battı balık yan gider madem bütçen müsait almışken iyisini al derim. buradan devam edelim sormak istediğin bir şeyler olursa yaz bildiğimiz kadar yardımcı oluruz.

dur ya içime dert oldu yazayım.
gezgin olayım, likya yolları karadeniz maradeniz yazın da birkaç zirve denerim dersen bunların bir kısmı gereksiz olur.
bence goretex ceket, kaz tüyü tulum şimdi alma (ikisi 3000 lira tutuyor)... ucuz husky anapurna tarzı bir tulum (ucuz dediğime bakma o kaz tüyü kadar ısıtır), üstüne de ucuz the north face üçü bir arada ceketler var onlardan alarak bir başla kamplara. bot tavsiyesi de veririz. Bir sırt çantasıyla yürü birkaç kamp kur baktın bu işten hoşlanıyorsun öyle goretex ceket kaz tüyü tuluma geçersin.
Yani özet olarak ceket ve tulum hariç yukarıdakileri satın alabilirsin. Bunlar demirbaşlar. İyi de malzemeler önermişim.

Teşekkürler. Kasım ve Ocak aylarında eğitime gideceğim için temel malzemeleri temin etmeliyim. Evet bahar-yaz faaliyetleri yapacağım ama 3 in 1 ve anapurnaya para verdiğimde söylediğin ceketle tulumu almam zorlasacak. Ha anapurna ve 3 in 1 ile kışın da idare edilir dersen başka.
Diğer taraftan:1. Yukarıdaki goretex ceketi alırsam içine ne almalıyım? (Cehalet zor) 2. Thermarest şişme mat tavsiye etmez misin? 3. Şu an durumu idare edebilecek botum yok, dolayısıyla o da acil. 4. Bende timberline elan 70 var, bununla idare edebilir miyim, ileride Deuter 45+ düşünüyorum.

Bu arada, yaz için aldığım evolite excamp çadırım var, biraz hafifleterek onunla idare edeceğim. Yeni Çadırı çoğunlukla zor şartlar için istiyorum. Bir de, dağcılık eğitmeni iki pollü çadıra guvenmedigini söyledi :), ne dersiniz

vallaha çorbaya döndü hee :D

sen önce çadırı sırt çantasını bir de anapurna veya eşdeğer ısı derecesine sahip tipi hoşuna giden başka bir markanın tulumunu al önce. öyle devam edelim olur mu.

var mı çadır çanta ve tuluma bir itirazın?

Geri