Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Otomatik krampon ile bağlamalı krampon arasındaki fark?
Önümüz kış, krampon almaya ihtiyacım var. Daha doğrusu Zirve dağcılık eğitimlerine katılmayı istiyorum. Henüz araştırma yapıyorum. Krampon seçerken otomatik veya bağlamalı arada ne gibi farklar var, hangisini tercih edeyim?
Bütçe konusunda sıkıntınız yoksa, otomatik krampon uyumlu bir bot ile birlikte, botu krampon almaya gittiğinizde beraberinizde götürüp deneyerek otomatik krampon almanızı tavsiye ederim.
Bağlamalı kramponlar, ne kadar sıkı bağlarsanız bağlayın, ayağın altında bir miktar oynuyor. Teknik bir rota tırmanmayacağınız, dağcılığa yeni başladığınız için bu bir problem olmayacak, ancak ileride tekrar masraf yapmamak için doğrudan otomatik krampon tercih etmenizi tavsiye ederim.
Çok fazla para harcamamak istiyorsanız, bağlamalı krampon da işinizi rahatlıkla görür. Eğer bu işlere heves duyarsanız kolaylıkla ikinci el olarak elden çıkarıp daha üst modellere terfi edebilirsiniz. Bağlamalı kramponun bir diğer avantajı her tip botla uyumlu olmasıdır.
Dağcılık kramponu nedir başlıklı yazıyı okuyarak kramponlar hakkında daha geniş bilgi edinebilirsiniz.
bu işlere çok hevesliyim ve ilerleteceğimi düşünüyorum. bu durumda otomatik krampon uyumlu bot ve otomatik krampon satın alacağım. ayrıca dediğiniz gibi önce botu satın alıp, krampon satın alırken botu da yanımda götüreceğim. teşekkür ederim kolay gelsin.