Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Malzeme arayışı

Hulisi

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Forumda daha yeniyim, başlığı yanlış yere açmışsam şimdiden özür diliyorum.
2-3 haftada bir yaz kış demeden çeşitli yerlerde kamp yapma düşüncem var. Yaklaşık 3 haftadır malzeme konusunda araştırma yapıyorum fakat çok fazla çeşit olduğu ve bütçem fazla yüksek olmadığı için çok kararsızım açıkçası. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim. Aradığım malzemeler:
1) 4 mevsim 3 kişilik çadır. Max bütçem: 1000 tl
2) Uyku tulumu(yazlık ve kışlık) max bütçem: 1000 tl
3) Mat (şişme ve köpük olabilir)
4) sırt çantası min.60 lt max bütçem:1000 tl

yüksek irtifa (2500+ mt) dağcılığı ile bir süre ilgilenmeyecekseniz, kamp yüküyle belli mesafe yürüyüp kamp kurma düşünceniz varsa (örneğin Likya yolu) hafif ve az yer kaplayan malzemeler tercih etmenizi öneririm. Bir de "bir malzeme alayım, yaz kış iş görsün" yanlış bir düşünce. Bu şekilde hareket edenler genellikle ağır ve hantal malzemeleri taşımaktan usanıp malzemelerini satıp hafif olanlara yöneliyor.

Çadır - Star River modelini öneririm https://www.outdoorhaber.com/malzeme-inceleme/en-iyi-naturehike-cadir-modelleri Linkteki resmi siteden alırsanız "updated" iyileştirilmiş güncel model elinize geçer. Türkiye'de aynı çadırın bir iki yıl önce satılan eski versiyonları var. Üstelik daha pahalı.

Uyku tulumu Husky Enjoy ile başlayabilirsiniz. Kışın tüm Türkiye şartlarında iş görür. Yazın çok daha hafif, ucuz bir tulum alırsınız. Örneğin Husky Micro. Hatta kışa daha var. Husky Microyu alın kullanmaya başlayın.

Mat - Şişme mat olarak Decathlon'un Forclaz 700 modeli 500 gram ağırlığında. Köpük mat olarak Thermarest Ridgerest modelini öneririm. Kullanımı daha kolaydır. Patlama derdi yoktur.

Sırt çantası - Deuter Aircontact Lite 50+10 olabilir. Biraz daha geniş olsun derseniz 65+10 modelini tercih edin. (65+10 modelini ikinci el olarak 700'e satıyorum bilginiz olsun)

Kolay gelsin

Uyku tulumunda ben de kış için Husky Enjoy ya da Annapurna (fazlaca hacimli ama iyi tulumdur) veya bulabilirseniz Loap Lenga öneririm. Yaz için de Husky miniye ek olarak bir parça daha ucuz şu ikisi değerlendirilebilir:
https://www.decathlon.com.tr/trek500-10-uyku-tulumu-id_8504929.html
https://www.decathlon.com.tr/trek500-15-uyku-tulumu-id_8504925.html
İlkini kullanıyorum 8-10 derecelerde falan gayet iyi.
Şişme mat olarak yukarıdakine ek şunlar var:
https://tr.aliexpress.com/item/3295...chweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53
https://tr.aliexpress.com/item/3300...chweb0_0,searchweb201602_5,searchweb201603_53
İlki Thermarest Neoair All Season'ın aynısı. Şahsen kullanıyorum gayet memnunum. İkincisi ise Naturehike'nin en son çıkardığı model.
Çanta konusunda Duter zaten tartışmasız ilk sırada yer alır. Daha makul bütçe için Timberline önerebilirim. Hiç fena çantaları yoktur.

Sebebi şu an olmaması
O gördüğünüz fiyatlar 3 -4 sene öncesine falan ait. Ama stoğunda olan varsa alın derim. Husky enyoj muadili, güzel tulumdur.

Uyku tulumu Husky Enjoy ile başlayabilirsiniz. Kışın tüm Türkiye şartlarında iş görür.

Üstad,

Kışlık uyku tulumu olarak, Husky Amber, enjoy ve anapurna modellerinden hangisini tavsiye edersin ?
Amber, Komfort -6 derece sanırım 730 TL civarında
Anapurna ve enjoy fiyatları ve soğuk testleri bibirlerine yakın.

Ben özellikle enjoy ve anapurna arasında kaldım.
Bir yandan da amberin comfort -6 yeterli olur. Hemde paketlenmiş hali daha az hacimli ve daha hafif diye düşünüyorum.

Seninde görüşlerini öğrenmek isterim.

sentetik tulumlarda tavsiye aramayın. hangi marka olursa olsun, içine konan sentetik elyaf dolgu üç aşağı beş yukarı aynı. kimi markalar ürünün çekiciliğini arttırmak için "hollow fibre" "super bilmemne" gibi isimler koyuyor fakat bildiğiniz silikon elyaf.

içine ne kadar çok elyaf koyulursa ağırlık ve hacim artıyor, aynı zamanda yalıtım özelliği de artıyor.

marka model tercihi yerine hangi mevsimde daha çok kamp yapacağınızı süzgeçten geçirin. ne kadar yükseğe, hangi ayda çıkacaksınız, vs gibi.. oradaki şartları karşılayacak yalıtım özelliğine sahip bir tulum alın gitsin.

eğer 4 mevsim kamp kurarım, kamp yapmadan yaşayamam derseniz hem ılık havalar için hem de soğuk havalar için birer tulum almakta yarar var.

eğer 4 mevsim kamp kurarım, kamp yapmadan yaşayamam derseniz hem ılık havalar için hem de soğuk havalar için birer tulum almakta yarar var.
Tavsiye için teşekkür ederim.

Yaz için Naturehike zarf tipi comfort 15 derece uyku tulumu aldım. Tamamen açıldığı için, sıcak havalarda içine girmeden battaniye gibi kullanabiliyorum. Ciddi konfor sağlıyor. Üstelik hacim olarak çok az yer kaplıyor ve 700 gr.

Bahar ayları için decathlon comfort derecesi 5 olan mumya tipi uyku tulumu aldım. 1.3 kg ağırlığı vardı sanırım. Hacim olarakta çanta içerisinde sorun çıkarmıyor.

Kış ayında yapacağım kamplar içinde bir uyku tulumu almam gerekiyor. Zirve veya 2000 2500 metre de kamp yapma durumum yok. O yüzden amber yeterli olur diye düşünüyorum. Bir yandan da anapurna ile aralarında sadece 100 TL fark var. Almışken anapurna alayım diye düşünüyorum. Bu seferde anapurna nın ambere göre ağırlık ve hacim dezavantajı aklıma geliyor. Sarmala bağladım kısaca. :)

Bence "kışlık" uyku tulumu olarak Ember'i listenizden çıkartın. Evet Enjoy ya da Annapurna'ya göre hafif ve küçük ama -5 derecenin altında pek te verim alamazsınız. Hatta değerleri aldığınız Dechatlon tulumdan çok ta farklı değil. Zaten ağırlıkları da oldukça yakın. Kış için Enjoy ya da Annapurna arasında bir tercih yapın derim. İkisi de işinizi görecek, sizi üzmeyecektir. Evet Annapurna oldukça hacimli ve ağır, fakat başarılı bir model. Enjoy'un da ondan aşağı kalır yanı yok bence.

Kış için Enjoy ya da Annapurna arasında bir tercih yapın derim.

Yaz kamplarında insanlardan uzak olmayı daha keyifli bulduğum için araç yanında pek kamp atmıyorum. Tenha ve yeni yerler keşfetmeyi seviyorum. O yüzden malzemeleri alırken hacim ve ağırlık konusuna önem vermeye çalıştım.
(Direk sizler ile yazışmış olmasam da sizin ve Çağatay beyin makale, ürün inceleme ve forumdaki yorumlarınızdan ciddi anlamda faydalandım. Paylaştığınız bilgiler ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim. Zira çok ciddi fayda sağladınız.)

Kış kampı yaparken araç yanından ayrılmayı pek düşünmüyorum. O yüzden kışlık uyku tulumunda hacim ve ağırlık etkenlerini 2.plana atabilirim.
Anapurna ve Enjoy ürünlerini biraz karşılaştırdım. Fiyatları da değerleri de birbirine çok yakın. Şuanda Anapurnaya daha sıcak bakıyorum.

Aralarında en temel farklılık nedir ? Sizin bilginiz var mı ?

Enjoy ve Annapurna arasında 100 gr ağırlık ve bunun sağladığı 2 derecelik (konfor, limit, ekstrem üçünde de) fark dışında hiçbir fark yok diyebilirim. İkisinin de ayak kısmında ekstra sıcaklık sağlamak için ayak torbaları mevcut. Malzemeler aynı. Fark olarak sadece şu söylenebilir; Anapurna yarım fermuarlı bir modelken Enjoy tam fermuarlı. Bu ne demek Enjoyun içine bir parça daha girersiniz ama bu Anapurnaya girmenin çok zor olduğu anlamına gelmesin. Yarım fermuar ise ısı yalıtımını biraz arttırması amacıyla yapılan bir özellik. Sırtınızda taşımayacaksanız, alın Anapurnayı gitsin. Zaten neredeyse aynı fiyattalar.

Tavsiye için teşekkür ederim.

Yaz için Naturehike zarf tipi comfort 15 derece uyku tulumu aldım. Tamamen açıldığı için, sıcak havalarda içine girmeden battaniye gibi kullanabiliyorum. Ciddi konfor sağlıyor. Üstelik hacim olarak çok az yer kaplıyor ve 700 gr.

Bahar ayları için decathlon comfort derecesi 5 olan mumya tipi uyku tulumu aldım. 1.3 kg ağırlığı vardı sanırım. Hacim olarakta çanta içerisinde sorun çıkarmıyor.

Kış ayında yapacağım kamplar içinde bir uyku tulumu almam gerekiyor. Zirve veya 2000 2500 metre de kamp yapma durumum yok. O yüzden amber yeterli olur diye düşünüyorum. Bir yandan da anapurna ile aralarında sadece 100 TL fark var. Almışken anapurna alayım diye düşünüyorum. Bu seferde anapurna nın ambere göre ağırlık ve hacim dezavantajı aklıma geliyor. Sarmala bağladım kısaca. :)

decathlon ve natureke tulumları bir arada kullanıp 0 dereceye kadar idare edersiniz diye düşünüyorum. deneyin isterseniz. enjoy ve anapurna Türkiye şartlarında hemen her hava koşulunda yeterli gelecektir.

Merhabalar,

Bizde uyku tulumu arayışına girdik. Anapurnayı İstanbul Kadıköy civarında 600 tl' ye verebileceğini söyleyen bir dükkan var. Bildiğim kadarı ile sahtesi yok husky ' lerin. Fakat üretim tarihi eski olabilirmiş dediler. Bende çok güvenemedim. Sadece akakce' den fiyat geçmişine baktığımda nisan-mayıs aylarında 633' e satıldığını gördüm. Bu tarz bir fiyatta ne gibi bir risk olabilir?
Biz yedigöller tarafında ekim ve şubat arasında kamp yapmayı planlıyoruz. Daha uygun fiyatlı ama en azından -5, -10 arası başka bir uyku tulumu baksak daha mı iyi olur diye arada kaldık. Burdaki mesajlara da bakarken anapurnayı görünce yazmak istedim. Sizler ne önerirsiniz uyku tulumu konusunda ? Tulumları malum Türkiye' de her yerde açığını da bulamadığımızdan çok fazla bakıpta alma şansımız olmuyor. Bizde ilk defa soğuk bir mevsimde kamp yapacağımızdan kararsız kaldık...

İncelediğim tulumlar:
Decathlon forclaz 500 0
Trimm ARKTIS -10
Evolite Ocean -18

Şimdi HUsky'lerin sahtesi yok ama, Makalu diye bir marka var. Husky'nin tüm ürünlerini, model adları ve görselleri de aynı olmak üzere birebir üretiyor ve Husky markalı olanlardan daha ucuza satıyor. Gerçi bir ara bu Makalu markasının da Husky tarafından üretildiğini, yan markası olduğunu duymuştum ama bilemiyorum. 600 liraya bulduysanız kaçırmayın derim. Tulum doğru saklandıysa üretim tarihin önemi azalır düşüncesindeyim.
Diğer önerileriniz Anapurna ile eşdeğer değil. Sadece Trimm düşünülebilir. Fena durmuyor değerleri. Zaten elyaf tulum; ne kadar dolgu o kadar yalıtım.

Geri