Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Karadeniz Yaylaları İçin Çadır Önerisi

Theark

Yeni Üye
Merhabalar arkadaslar,

13 Ağustos 2019 da rizenin yaylalarında (pokut vs.) 4 arkadaş kamp yapmayı düşünüyoruz.

• Ağustos ayı için havadurumu şartları nasıldır?
  • Çadır daha satın almadık, 4 kişiye yeterli olacak hangi çadırı seçmeliyiz? (Bütçe sınırlı :) )
  • Bu yaylalarda ateş yakma durumu serbest midir?
  • Orada kamp yapacaksanız, şunları mutlaka ama mutlaka yapın dediğiniz ekstra şeyler var mıdır?
Değerli arkadaslar, sorularım yukarıdadir. Umarım değerli vaktinizi ayırıp yardımcı olursunuz bize :)
Çadır mevzusuna gelecek olursam, önerdiğiniz çadırı link olarak paylaşırsanız çok çok sevinirim.

Şimdiden, tüm öneri ve görüşleriniz icin teşekkür ederim :) Esenliklerle kalın

Öncelikle merhabalar
Sorularınıza yanıt vermeye çalışayım;
1- Kaçkar coğrafyasında, özellikle de sıranın kuzey yüzünde (Pokut ta bu tarafta örneğin), yağmur ve çise ağustos dahil hiç bir zaman eksik olmaz. Bilge bir Laz bana şunu söylemişti zamanında "Bizim buralarda haftada iki defa yağmur yağar, ilki 3 diğeri ise 4 gün sürer"
2- Çadır konusunda net bütçe belirtmelisiniz. Zira "sınırlı" kavramı kişiden kişiye farklılık gösterir. Yaklaşık olarak ayırabileceğiniz rakamı söylerseniz fikir verebiliriz.
3- O yaylalarda isteseniz de ateş yakamazsınız :) Bulup bulabileceğiniz tüm odunlar ıslak olduğu için yanmazlar. Haa ben yanımda 5 litrelik gazyağı yada sırtımda kuru odun taşırım derseniz durum değişir. Belki de çok ama çok yoğun bir çabayla yakılabilir.
4- Mutlaka sinek kovucu iyi bir ürün alın yanınıza. Özellikle Pokut ve Sal civarında yakarcaya benzer çok küçük sinekler var ve adamın canına okuyor. Ayrıca yanınızda mutlaka panço veya gerçekten iyi bir yağmurluk bulundurun. Ve çayırlık zeminin neredeyse 24 saat ıslak olacağını aklınızdan çıkarmayın.

Son düzenleme:
Öncelikle merhabalar
Sorularınıza yanıt vermeye çalışayım;
1- Kaçkar coğrafyasında, özellikle de sıranın kuzey yüzünde (Pokut ta bu tarafta örneğin), yağmur ve çise ağustos dahil hiç bir zaman eksik olmaz. Bige bir Laz bana şunu söylemişti zamanında "Bizim buralarda haftada iki defa yağmur yağar, ilki 3 diğeri ise 4 gün sürer"
2- Çadır konusunda net bütçe belirtmelisiniz. Zira "sınırlı" kavramı kişiden kişiye farklılık gösterir. Yaklaşık olarak ayırabileceğiniz rakamı söylerseniz fikir verebiliriz.
3- O yaylalarda isteseniz de ateş yakamazsınız :) Bulup bulabileceğiniz tüm odunlar ıslak olduğu için yanmazlar. Haa ben yanımda 5 litrelik gazyağı yada sırtımda kuru odun taşırım derseniz durum değişir. Belki de çok ama çok yoğun bir çabayla yakılabilir.
4- Mutlaka sinek kovucu iyi bir ürün alın yanınıza. Özellikle Pokut ve Sal civarında yakarcaya benzer çok küçük sinekler var ve adamın canına okuyor. Ayrıca yanınızda mutlaka panço veya gerçekten iyi bir yağmurluk bulundurun. Ve çayırlık zeminin neredeyse 24 saat ıslak olacağını aklınızdan çıkarmayın.
Öncelikle zaman ayırdığınız için çok çok teşekkür ederim. Çadır için bütçemiz 350-400₺ hocam :) buna yönelik olarak nasıl bir çadır ayarlayabiliriz kendimize.

Şimdi açıkçası belirttiğiniz bütçeye "marka" önermek biraz sıkıntılı. Üstelik 4 kişilik bir model sizin ihtiyacınız olan. Dolayısıyla doğu Avrupalı üreticiler dahil, daha bilindik ve kendini kanıtlamış markalardan öneri veremeyeceğim. Ancak şunlar gözüme çarptı:
https://www.k2outdoor.com.tr/urun/4-kisilik-cift-katli-cadir
https://www.avfoni.com/urun/olimpia-avance-4-47360
https://www.avfoni.com/urun/remixon-10341-4-kisilik-kamp-cadiri-186700
Bir de 3 kişiliğe de sıkışırız derseniz-ki fazla tavsiye etmem- şu var:
https://www.decathlon.com.tr/arpenaz-3-3-kiilik-kamp-cadiri-id_8322006.html
Ama bunları kullanmadım ve haklarında pek fikrim yok. Sizin bütçeye uyduğu için paylaşayım istedim.

Öncelikle merhaba.
1 -Karadenizden bahsediyorsanız hangi mevsim olur ise olsun yaylalar her daim soguk olur hele ki rize dahada soğuk olur hatta yağmur kıyamet :)) hazırlıklar buna göre yapılmalı. geceleri 0 a yakın hatta eksilere çekebilir hava.
2 - o bütçelere olacak çadırlara güvenip rize gibi biyere gitmeyin derim. Bütçe düşük hocam. Tecrübenizi bilemem fakat yoksa o kadar araca kuru odun stogu bır ıkı buyuk poset alın atın dursun. Tecrubenız varsa toplar yakarsınız zaten. Bence cadır iyi olmalı karadeniz + yayla sıkıntılıdır yani normale göre bir kaç tık daha hazırlıklı gidilmeli. Birde dikkat edin yağmur başka bişeydir yıldırım bambaşka..hava yıldırımlı vs şimşekli aşırı yağacak durum kapkara ise riske atmayın büyük agac altına tek agac altına kurmayın. daha ıyı havalarda gidilebilir

Geri