Template errors

• Template public:PAGE_CONTAINER: [E_DEPRECATED] Creation of dynamic property XenGenTr\XGTForumistatistik\XF\Template\Templater::$XT_footer is deprecated (src/addons/XenGenTr/XGTForumistatistik/TL.php:50)

Giyim konusunda Yardım

mbsurucu

Yeni Üye
Merhabalar,kıyafet konusunda fikir almak için yazıyorum,çalıştığım iş nedeniyle sürekli dışarda soğuktayım.dağcılık giyimine göre 3 katman giyiniyorum.iç katmanda içlik 2As içlik,ortada çoğunlukla kalın olmayan karrimor ve colombia polarım var en dışta ise Marmot veya karrimor mont var söyleyeceğim şu ben yine terliyorum buda bana sıkıntı oluyor,sizce nerde yanlış yapıyorum fikir verirseniz sevinirim saygılar

İlk olarak dış katmanınızın nefes aldığından emin olun. Başta goretex olmak üzere su geçirmez/soluyabilir bir malzeme olması size rahatlık sağlar. Bir de dış katmanınız dolgulu ise (tüy ya da elyaf) hele ki kalın (yani dolgu miktarı fazla) ise nefes alabilirliği bir hayli düşük olacaktır. Bunlara dikkat etmeli.
Daha sonra şunu söyleyebilirim; 3 katman fazla geliyor olabilir. Yani orta katmanı efor anında eksiltebilirsiniz. Böylece içliğin üzerine direk dış katman giymiş olacaksınız ki çok sık yapılan bir uygulamadır. Son olarak ta orta katmanınızın (siz de polar) su buharını/terinizi dış katmana transfer konusunda ne kadar iyi olduğuna bakmak lazım. Birde tabi ki içliğin nefes alabilirliğine

Yeni başlık açmak istemediğinden buraya yaziyorum.bugün kısa bir yürüyüşe çıktım yağmura yakalandim üst konusunda sıkıntı olmadı ama pantalon konusunda biraz sıkıntı yaşadım decatlondan almıştım.şimdi tavsiye edeceğiniz bir pantalon var mi?ya da pantalon üstü koruma pantolon mu tercih etmeliyim

Yeni başlık açmak istemediğinden buraya yaziyorum.bugün kısa bir yürüyüşe çıktım yağmura yakalandim üst konusunda sıkıntı olmadı ama pantalon konusunda biraz sıkıntı yaşadım decatlondan almıştım.şimdi tavsiye edeceğiniz bir pantalon var mi?ya da pantalon üstü koruma pantolon mu tercih etmeliyim
Şimdi şöyle:
Anladığım kadarıyla yaşadığınız sıkıntı pantolonunuzun su geçirmesi. Bu konuda yapılabilecek iki şey var bence;
1- Su geçirmez nefes alabilir membranlı (goretex vb) bir pantolon edinip konuyu kapatmak (Bu maliyetli çözüm)
2- Panço kullanarak yağmurun pantolonunuza (en azından dizden yukarısına) ulaşmasını engellemek ve kuru kalmak (bu hesaplı çözüm)
Koruma pantolonu dediğiniz olayın fazlaca terletmesi ve sonuçta yine ıslanmanızla sonuçlanması bence olası. Çok iyi soluyan ve su geçirmeyen bir üst pantolon bulduysanız durum belki değişir. Sonuç olarak düşük maliyetle edineceğiniz bir panço sizin sorununuzu çözecek, ancak küçük bir miktar hareketinizi kısıtlayacaktır.

Geri