Tekrar merhabalar. İlk mesajda bahsettiğim Evolite Aurora modelinden ağırlığı yüzünden vazgeçtim. Mevcut sentetik tulumum 2200gr. agırlığında. Yani yalnızca 600gr kar sağlıyacaktım. O yüzden yine aynı markanın Cocoon 300 modelini satın aldım. Bu tulum için kullanıcı yorumu ararken Evolite, Eusebio ve İnesca nun aynı markalar olduğu kanaatine vardım. Ancak yinede marka hakkında iyi/kötü henüz yorum yapabilecek tecrübeye sahip değilim.
Geleyim tulum hakkındaki izlenimlerime. Öncelikle tercih sebebim sırasıyla fiyat, boyut/ağırlık ve konfor derecesini en optimum olarak görmemdi.
Olumlu yanları:
* Kaz tüyü tulumlar arasında daha ucuz bir tulum görmedim.
* Tulum yaklaşık 930gr.
* Boyutlar için aşağıdaki fotolar yeterli olacaktır sanırım
* Balkonda deneme fırsatım oldu. Termometre 4-5 dereceyi gösterirken atlet ve şort ile üşümeden tulumda yarım saat geçirdim (hatta tulumun içi 3-4 derece daha soğuk olsaydı yinede rahatsız olmazdım sanırım).
Olumsuz olarak:
* Fermuarı dikkatli kullanmak gerekiyor. Çekerken uç tarafını tulumun içine doğru tutarak çekmezseniz, tulum kumaşının yada fermuar koruyucu kumaşın sıkışması işten değil.
* 175 boyunda ve 90 kiloyum. Tulumun göğüs kısmı biraz dar geldi. Öyle ki sırt üstü yatıp kollarımı yana saldığımda vücudumdan ayırmam mümkün olmadı. Cenin pozisyonunda yatarken çok problem olmadı.
Sonuç:
* Çadır içi 1-2 derece oluncaya kadar kullanabileceğimi düşünüyorum. Özellikle benden daha ince
bir vücut yapısına sahipseniz, bahsettiğim kriterler göz önüne alındığında mantıklı bir seçim gibi görüyorum.