2021 Eylül/Ormana Giriş Yasağı Olmayan Rotalar

Otodidaktik

Yeni Üye
Herkese merhaba. Bilindiği üzere orman yangınları sebebi ile pek çok ilde ormanlık alanlarda yasaklar mevcut. Bu yasaklar sürecinde girişlerin serbest olduğu illerdeki alternatif trekking rotası tavsiyelerinizi merak ediyorum. Gelecek cevapların pek çok kişiye faydası olacağını düşünüyorum.
 
@Otodidaktik
Şu süreç için faydalı bir başlık olmuş bence.
İlk cevabı yazayım o halde. Rize'de ormanlık alana giriş yasağı yok. Sadece ateş yakmak yasaklanmış. Dolayısıyla Kaçkarlar ın onlarca rotası şu sıralar müsait.
Kaçkarlar rotası için eylül ayının çok yağışlı olabileceği söyleniyor. Bu zamanlarda kaçkarlar rotasını deneyimleme şansınız oldu mu?
 
Kaçkarlar rotası için eylül ayının çok yağışlı olabileceği söyleniyor. Bu zamanlarda kaçkarlar rotasını deneyimleme şansınız oldu mu?
Hocam Kaçkarlar'ın kuzey yüzünde, yani Karadeniz tarafında her an bol yağışlı olmaya müsaittir. Her mevsim bolca yağış alan bir coğrafya. Belki Eylül bir parça daha fazla olabilir. Ama sıranın güney yüzü karasal özellik barındırıyor ve yağış miktarı oldukça az. Tabi buna paralel orman örtüsü de yok denecek kadar az.
 
Aladağlar, Hasan Dağı, Erciyes, Aydos, Medetsiz ilk aklima gelenler. İlla zirve yapmaya gerek yok, yürüyüş de yapılabilir.

Yalova'da da orman yasağı yok sanırım. Ateş yasak sadece.
@Camper in da bagsettigi gibi bu bölgeler hem yürüyüş tekniğinde zirveler sayilabilirken hemde yasak kapsamı dışında kaldığı için iyi birer alternatif. Yürüyüş uzatilmak istenirse eğer aladaglar, bolkarlar gibi geniş dag masifleri çokça rota barındırmakta.
 
Merhaba arkadaşlar, Isparta Dedegöl Dağı, Melikler Yaylasında durum nasıl? Bu aralar giden veya bölgeden bilgisi olan var mı?
 
@zıplayankurbaga @Everhard
ablamlara bu ağustos kamp alanında piknik tüpü ve kamp ocağı yaktırmamışlar.
orman memurlarından ya da jandarmadan bilgi almak daha faydalı olabilir.

akabinde xenforo sisteminin "alıntı" ve "çoklu alıntı" özelliği bulunuyor. aktif edilirse çoklu mesajlar alıntılanarak anlam bütünlüğü kazandırılabilir.

edit: balıkesir ve çanakkale bölgesinde.
 
Geri
Üst